Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 28666 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni in mijlocul cetatenilor in perioada 14-17 august 2014.

In mini-vacanta din perioada 14-17 august a.c. jandarmii vor asigura masurile de ordine publica cu efective marite la manifestarile culturale-artistice, sau concursuri sportive din municipiu si judet.  Jandarmii vor asigura masurile de ordine publica astfel:

          -  vineri 15 august a.c., pe Pietonal, unde va fi organizat Festivalul Traditiilor Tiganesti si Balul traditional al rromilor;

        -  vineri 15 august a.c., la Zilele comunei Prundu Bargaului si la Festivalul cantecului, jocului si portului ilvean din Lunca Ilvei;

         - vineri 15, sambata 16 si duminica 17 august a.c., la Sala Polivalenta la Campionatul National de Haltere;

         - joi, 14 si vineri 15 august a.c., la Manastirea Dobric unde va fi organizat hramul lacasului de cult;

         - vineri 15, sambata 16 august a.c. la spectacolele organizate in cadrul Colibita Folk Fest;

         - vineri 15, sambata 16 si duminica 17 august a.c., jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la Feldru, la Intalnirea feldrihanilor si neposenilor de pretutindeni.

          Sambata 16 august a.c.,  jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la Piatra Fantanele cu ocazia Maratonului Via Maria Therezia. La acest maraton din partea Jandarmeriei Bistrita-Nasaud va participa si plt. maj. Oarcas Cristian.

        Sambata 16 si duminica 17 august a.c., la Prundu Bargaului se va organiza Regele Brazilor si Cupa Heniu la fotbal feminin, iar la Telciu vor fi organizate Zilele  Comunei Telciu, actiuni la care jandarmii vor asigura masurile de ordine publica;

         Sambata 16 si duminica 17 august a.c., jandarmii vor asigura masurile de ordine publica pe Platoul Cetatea Ciceului unde vor fi organizate Zilele Cetatii Ciceului;

 

Jandarmii montani - misiuni in perioada in perioada 14-17 august a.c.  

Pe perioada mentionata jandarmii montani se vor afla la datorie in zonele de agrement special amenajate pe raza judetului, in zonele montane si in statiunea balneara Sangeorz-Bai.

Jandarmii Postului Statiune Balneara Sangeorz-Bai, vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice si pe traseele montane frecventate de catre turisti din Parcul National Muntii Rodnei, Valea Blaznei si Valea Vinului.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula si in zona Lacului Colibita.

 

Informatii de background

 Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

           Avand in vedere faptul ca unele persoane doresc sa isi petreaca aceasta mini-vacanta in aer liber, jandarmii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza aceste activitati desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.     

  De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

1 comentariu2219 vizualizări14 august 2014
rss 2.0
rss 2.0