Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 29282 vizitatori azi
Expozitia nationala de Filatelie si Numismatica - "Centenarul marcii fiscale bistritene".

Garnizoana Bistrita, Primaria Bistrita, Cercul Militar Bistrita, Clubul "Bisnumphila" si Societatea Filatelica "Bistriteana" organizeaza in perioada 20-24 august 2014 - Expozitia nationala de Filatelie si Numismatica - "Centenarul marcii fiscale bistritene" - "100 de ani de la izbucnirea  Primului Razboi Mondial" - Filex Transilvanica,  editia a XX-a.

  In aceeasi perioada, va avea loc si "Expozitia de arta plastica naiva cu participare nationala".

 Manifestarile din program sunt:

In data de 20 august 2014 - la Cercul Militar Bistrita - intalnirea membrilor juriului national pentru "Expozitia nationala de filatelie si numismatica" si jurizare a acesteia.

In data de 21 august ora 10.00, la Cercul Militar Bistrita, va avea loc vernisajul "Expozitiei Nationale de Filatelie, Numismatica si Pictura" precum si lansarea cartii domnului Colonel (rez.) Mihai Lucian Valea - "Versuieli - baliverne". Lansarea acestei carti este dedicata si aniversarii Zilei Medicilor Militari.

In cadrul manifestarilor dedicate sarbatoririi "Zilelor Municipiului Bistrita" are loc si "Expozitia Nationala de Filatelie si Numismatica".

 Expozitia va debuta in data de 22 august 2014, ora 14.00, la "Casa cu Lei" si totodata va avea loc simpozionul: "Garnizoana Bistrita inainte si dupa Primul Razboi Mondial" -100 de ani.

Tema simpozionului este "Spicuiri din jurnalul de operatiuni militare a Garnizoanei Bistrita, pe Tisa in 1919" si va fi prezentata de catre colonelul (rez.) Ioan Cordovan si de catre istoricul Ana Maria Nenitescu. De asemenea, vor veni cu completari la dezbateri coloneii (rez.) Vasile Magerusan si Lucian Mihai Valea, alaturi de jurnalistul si istoricul Marius Chiuzan.

Vor fi prezentate lucrari ale colonelului (rez.) Ioan Cordovan si a istoricului Ana Maria Nenitescu. De asemenea, vor veni cu completari la dezbateri coloneii (rez.) Vasile Magerusan si Lucian Mihai Valea, alaturi de jurnalistul si istoricul Marius Chiuzan. Simpozionul va fi onorat si de generalul in retragere Ioan Birisiu - presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi BN.

In data de 23 august 2014, ora 08.00, la Cercul Militar Bistrita va avea loc Simpozionul colectionarilor din Romania "Filatelia si Numismatica, forme alternative de invatamant".

Ne face o deosebita placere sa va informam ca in data de 23 august 2014, Ziarul "Bistritanews.ro" al colectionarului, istoricului si jurnalistului Marius Chiuzan implineste 4 ani de activitate, iar Clubul Filatelic "Bisnumphila" va marca 5 ani de la infiintare.

Iubitorii de filatelie si persoanele interesate sunt asteptati  la Cercul Militar Bistrita incepand cu ora 17.00 unde va avea loc aniversarea acestor doua evenimente deosebite.

In data de 24 august 2014 se aniverseaza 5 ani de colaborare dintre Clubul Filatelic  "Bisnumphila" a Cercului Militar Bistrita si Societatea Culturala "Posta Nasaudeana", coordonata de dirigintele Postei din Nasaud - Valer Petrehus.

Organizatorii principali din partea Clubului "Bisnumphila" a "Targului National de Numismatica" sunt colonel (rez.) Lucian Mihai Valea - presedinte, domnul Marius Chiuzan - vicepresedinte si plt. maj. Bogdan Bejinariu - secretar al organizatiei.

Din partea Societatii Filatelice "Bistriteana" organizator principal este domnul Mircea Calu.

 

                                                                                                                                    p.OIRP U.M. 01331 Bistrita, Capitan Razvan ZEGLEANU.

.

Foto - Bistritanews.ro 

0 comentarii2541 vizualizări20 august 2014
rss 2.0
rss 2.0