Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Cercetasii Romaniei au luat la pas muntii Carpati!

Pe parcursul a 52 de zile, in perioada 26 iulie -15 septembrie, doi cercetasi, din Dej, vor strabate Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si pe cei Orientali, in cadrul expeditiei Salvati Muntele - "Ultima Resursa" a Romaniei.  Gabriel Galbeaza si Adrian Marton, cercetasi din cadrul Organizatiei Nationale "Cercetasii Romaniei" - filiala Dej, strabat in perioada 09 - 11.09.2014, muntii de pe teritoriul judetului Bistrita - Nasaud, pe traseul Vf. Diecilor - Vf. Omu - Pasul Rotunda - Saua Ineului - Vf. Gargalau - Vf. Anies - Vf. Cormaia.

            Calatoria se face in scopul documentarii cu privire la starea marcajelor turistice, starea traseelor, a curateniei existente pe traseele de creasta, cu privire la defrisari, pastoritul in zonele interzise si consecintele acestora.  

            Demersul celor doi cercetasi este sprijinit si monitorizat de jandarmii montani ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita - Nasaud pe intreaga perioada a deplasarii pe teritoriul judetului.

            Incepand din luna iulie, la nivelul Jandarmeriei Romane se deruleaza o campanie intitulata "Jandarmeria montana pentru un mediu sigur!", ce are ca obiectiv sensibilizarea oamenilor in legatura cu importanta protejarii mediului inconjurator, precum si cunoasterea rolului pe care il are Jandarmeria Romana, prin posturile montane, in asigurarea unui mediu sigur pentru turisti, in zonele montane.  

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2814 vizualizări10 septembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0