Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Sf. Arhangheli Mihail si Gavril - patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane.

In fiecare an, la data de 8 noiembrie crestinii ii sarbatoresc pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.Pentru Jandarmeria Romana semnificatia acestei zile este importanta, cei doi arhangheli - capetenii ale ingerilor, fiind patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane. Numele Sfantului Arhanghel Mihail, Mi-cha-El in limba ebraica, inseamna cine este ca Dumnezeu­­­­? (mi=cine, cha=ca, El=Dumnezeu), iar numele Sfantului Arhanghel Gavril, Gabriel in limba ebraica, inseamna Dumnezeu este puterea mea.

         Pornind de la deviza Jandarmeriei Romane: "Lex et ordo" (lege si ordine), intreaga activitate a jandarmilor romani fiind bazata pe aceste doua coordinate lege si ordine, (inscrise pe stema), observam ca Sfantul Arhanghel Mihail simbolizeaza "legea" fiind aparator al dreptatii si al adevarului, numit de biserica inger al legii, iar Sfantul Arhanghel Gavril simbolizeaza "ordinea", pacea si armonia, siguranta si binele comun, rezumata in numirea de inger al harului.

        Fiind o institutie cu responsabilitate in asigurarea si restabilirea ordinii publice si a sigurantei nationale, Jandarmeria Romana contribuie si la promovarea iubirii fata de patrie si popor si la pastrarea valorilor noastre spirituale si materiale.

       Cu aceasta ocazie ii felicitam pe toti cei care poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil sau derivate ale acestora si le dorim sanatate, bucurie si impliniri!

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2842 vizualizări07 noiembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0