Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Peste 80 de copii au aflat cum sa utilizeze corect sursele de energie.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si E.ON Romania deruleaza in luna decembrie programul educativ "Lectii de siguranta"  in zeci de scoli din Romania. Programul urmareste sa educe copiii cu privire la utilizarea corecta si in conditii de siguranta a surselor de energie prin intermediul unor lectii interactive, concepute special pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial.

 In judetul Bistrita Nasaud lectiile s-au desfasurat joi, 11 decembrie, la Scoala Gimnaziala din Corvinesti si Scoala Gimnaziala din Budesti, unde specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud si voluntarii E.ON au preluat pentru cateva ore rolul de dascali. Acestia i-au invatat pe copii lucruri noi si utile despre energia electrica si gazele naturale, cum se produc, ce masuri trebuie luate si ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza in siguranta acasa sau la scoala.

 La sfarsitul lectiilor copiii s-au bucurat de pachetele de dulciuri primite, atmosfera creata fiind una de sarbatoare, acum cand ne mai despart doar cateva zile de sarbatorile de iarna.

 Toate institutiile de invatamant in cadrul carora se va derula in aceasta luna programul educativ "Lectii de siguranta" vor primi cate un calculator din partea E.ON Romania.

 Aceste actiuni fac parte din campania comuna de informare preventiva derulata de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si E.ON Romania "R.I.S.C. Siguranta nu e un joc de noroc", in baza parteneriatului existent intre cele doua institutii. Incheiat in luna septembrie 2012, parteneriatul si-a propus realizarea si desfasurarea unor campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

 Lectiile interactive despre energie sustinute de specialisti, dar si cadourile primite de copii la finalul acestora au creat o adevarata atmosfera de sarbatoare.

 

Persoane de contact pentru detalii suplimentare:

 Marius Rus- Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud

e-mail: isubistrita@yahoo.com, tel. 0758.226.177

 

Oana Demian - E.ON Romania

e-mail: oana.demian@eon-romania.ro, tel.0749.282.579          

0 comentarii2905 vizualizări11 decembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0