Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sarbatorile de iarna in Penitenciarul Bistrita.

Bucuria Nasterii Mantuitorului, precum si emotia asteptarii Anului Nou sunt oglindite in randul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Bistrita printr-o multitudine de activitati artistice si religioase care se desfasoara in aceasta perioada. Persoanele private de libertate care nu sunt vizitate au primit pachete oferite cu sprijinul preotului ortodox, al reprezentantilor diverselor culte religioase si a unei societati comerciale.

In seara Ajunului Craciunului si a Anului Nou, grupul de colindatori din randul detinutilor va prezenta programul special de colinde si obiceiuri de iarna in sectiile de detinere.

De asemenea, persoanele condamnate de alte confesiuni vor participa la slujbe religioase oficiate de pastorii si preotii cultelor din care fac parte.

Crearea unei atmosfere de sarbatoare in spatiul de detinere s-a realizat prin pavoazarea corespunzatoare a curtilor si camerelor de detinere cu brazi impodobiti. Totodata, programul special al studioului radio-TV cu circuit inchis din unitate include difuzarea de colinde, filme si documentare cu tematica religioasa, orarul de vizionare a emisiunilor TV fiind prelungit in zilele de sarbatoare.

In spiritul acestor sarbatori, se implementeaza si actiunea "Sacul lui Mos Craciun", care a presupus colectarea de jucarii si imbracaminte, donate de personalul unitatii, cadourile urmand a fi daruite copiilor detinutilor cu o situatie materiala precara.

Implicarea persoanelor condamnate in activitati de promovare a traditiilor romanesti si a obiceiurilor de iarna contribuie la constientizarea semnificatiilor religioase si morale ale acestora, precum si la valorizarea unor norme crestine, la cultivarea bunatatii, a generozitatii si a recunostintei fata de semeni.

 

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

           Purtator de cuvant.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2758 vizualizări23 decembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0