Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Repatrierea Companiei KAF/GDA.

Astazi, 23.12.a.c., incepand cu ora 11.00. la sediul Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", a avut loc un ceremonial militar - religios prilejuit de repatrierea Companiei KAF/GDA din cadrul acestui batalion. La acest eveniment au participat seful S.M.F.T. general maior dr. Dumitru Scarlat, comandantul Diviziei 4 Infanterie "GEMINA", general de brigada Adrian Tonea, comandantul Brigazii 81 Mecanizate "General GRIGORE BALAN", general de brigada Ovidiu - Liviu Uifaleanu, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai sistemului national de aparare, ordine publica si paza, militarii Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", rude si prieteni ai militarilor, locuitori ai municipiului Bistrita.

Dupa darea raportului si primirea onorului de catre seful S.M.F.T., a fost oficiat serviciul religios, urmat de executarea apelului solemn, toti cei 124 militari ai Companiei KAF/GDA raspunzand prezent.

Intr-o alocutiune emotionanta, comandantul companiei a multumit subordonatilor pentru eforturile depuse si i-a felicitat pentru modul ireprosabil in care acestia si-au indeplinit misiunile incredintate in Teatrul de Operatii din Afganistan.

De asemenea, generalul maior Dumitru Scarlat a felicitat militarii care s-au intors din misiune, punand accent pe faptul ca nici o misiune nu seamana cu alta, dar cu toate greutatile intampinate si-au indeplinit misiunea cu succes si s-au reintors sanatosi acasa. Nu in ultimul rand, domnia sa a multumit autoritatilor locale pentru sprijinul acordat acestei institutii din garnizoana Bistrita, in incheiere urandu-le tuturor sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un sincer "La Multi Ani!".

Ceremonialul a continuat cu conferirea unor ofiteri, subofiteri si s.g.p a"Emblemei de Onoare a S.M.F.T. pentru merit in slujba pacii Clasa a III - a", pentru rezultatele deosebite obtinute pe timpul executarii misiunii in Afganistan.

Au fost prezenti si un grup de elevi de la Colegiul Tehnic INFOEL din Bistrita, carora li s-au acordat diplome de prietenie din partea militarilor Batalionului 812 I., drept apreciere a frumoaselor scrisori pe care acestia le-au trimis militarilor in Afganistan.

Totodata a fost dezvelit si monumentul eroilor Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", in memoria cpt. Catalin Tifrea, slt. (post - mortem) Sfeches Marius Florin si slt. (post - mortem) Filip Petru Cristian. Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea militarilor batalionului, in acordurile Formatiunii Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita.

In perioada 21 mai - 15 decembrie 2014, cei 124 militari bistriteni din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor", condusi de maiorul Alin MARIAN, au reprezentat cu cinste Armata Romana si Romania, in una din cele mai fierbinti zone de conflict de pe glob,Afganistan.

Compania bistriteana a asigurat securitatea bazei militare Kandahar, in zona de aparare apropiata, libertatea de miscare pe caile de comunicatii din zona de responsabilitate, a raspuns de asigurarea securitatii aterizarilor si decolarilor in conditii de siguranta a aeronavelor si a limitat libertatea de miscare a fortelor insurgente.

Militarii romani, in cooperare cu partenerii din coalitia internationala, precum si cu fortele locale de securitate, au executat o gama larga de misiuni cu un grad ridicat de dificultate, ce au acoperit intregul spectru de operatii de contrainsurgenta, pentru asigurarea securitatii bazei aeriene si nu in ultimul rand, asigurarea unui climat mai sigur pentru populatia locala.

Astfel, in cele aproximativ 7 luni, au fost efectuate 528 misiuni de patrulare pentru descoperirea dispozitivelor explozive improvizate si pentru prevenirea atacurilor cu rachete, 272 misiuni de asigurare a aterizarii/decolarii aeronavelor de pe aeroportul Kandahar, interzicerea executarii de catre insurgenti a focului antiaerian asupra zborurilor de importanta strategica, 111 misiuni de interventie rapida, 46 de misiuni de escorta a echipelor E.O.D., precum si multe misiuni de colaborare civil - militara, in localitatile din zona de responsabilitate, fortele romanesti fiind apreciate pentru modul in care au contribuit la aducerea unui plus de siguranta in viata acestor oameni care privesc cu speranta catre un viitor mai sigur si mai prosper, contribuind in acelasi timp si la imbunatatirea imaginii fortelor de securitate afgane in randul populatiei locale.

Profesionalismul de care au dat dovada militarii Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor" in numeroasele misiuni din diferite teatre de operatii, a fost si de aceasta data apreciat de partenerii internationali. Un numar important de militari romani au fost recompensati cu aprecieri, diplome, distinctii, medalii si certificate de apreciere a valorii si efortului depus pentru asigurarea unui climat de siguranta, in care activitatea tuturor fortelor stationate in aceasta baza militara sa se desfasoare la parametrii ridicati.

De asemenea, in repetate randuri, ofiteri, subofiteri si gradati profesionisti au fost declarati "EROII SAPTAMANII", activitate desfasurata la nivelul intregului contingent de forte multinationale din baza Kandahar, prin care a fost apreciata activitate personalului care s-a remarcat in mod deosebit prin rezultatele obtinute.

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA   

 Locotenent-colonel

 Florin APAFAIAN.

0 comentarii3220 vizualizări23 decembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0