Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 17700 vizitatori azi
14 incendii in perioada 31.12.2014 - 05.01.2015.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" au intervenit in perioada analizata pentru stingerea unui numar de 14 incendii, dupa cum urmeaza:

 Incendiu in localitatea Ciresoaia, in data de 31.12.2014, la o casa de locuit. Doua echipaje cu autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Beclean au actionat pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la nivelul acoperisului unei locuinte. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 40 mp si o antena de satelit si s-au degradat 100 mp acoperis din tabla. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos de fum amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.

 • In data de 31.12.2014, la ora 13.24, Detasamentul de Pompieri Bistrita a fost solicitat sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un saivan din cartierul Sigmir, municipiul Bistrita. Au ars acoperisul obiectivului pe o suprafata de aprox. 25 mp si 500 kg fan.
 • Doua echipaje de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au actionat in data de 31.12.2014 pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la o bucatarie de vara in localitatea Chirales. A fost impiedicata propagarea incendiului la obiectivele invecinate, insa au ars in totalitate bucataria de vara, pe o suprafata de aproximativ 25 mp si mobilierul din interior. In urma cercetarilor efectuate la locul incendiul, s-a stabilit faptul ca proprietarul a incendiat intentionat obiectivul.
 • In data de 01.01.2015, pompierii militari bistriteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabana in cartier Viisoara, mun. Bistrita. A ars cabana din lemn si bunurile din interior pe o suprafata de 16 mp.
 • Un incendiu la un autoturism parcat in Bistrita, strada Drumul Dumitrei Vechi a fost lichidat in data de 01.01.2015. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric.
 • Garda de interventie Prundu Bargaului a intervenit in data de 01.01.2015 pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit in localitate. Incendiul a fost lichidat in limitele gasite, au ars elemente de mobilier si aparatura electrocasnica dintr-o incapere si s-au degradat bunuri si elemente de mobilier din alte trei camere.
 • Pompierii militari din cadrul Detasamentului de pompieri Bistrita au actionat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un grup sanitar apartinand Domeniului Public al Primariei Bistrita. A ars o incapere impreuna cu instalatia sanitara si electrica aferente.
 • Pompierii militari din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud au intervenit, in data de 1 ianuarie 2015, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit din cauza unui cos de fum necuratat. Casa de locuit a fost salvata, pagubele materiale fiind limitate la 6 mp acoperis in zona caii de evacuare a fumului.
 • In acelasi timp, pompierii din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului au actionat pentru lichidarea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Tureac. Pagubele materiale au fost limitate considerabil, incendiul fiind provocat de un cos de fum necuratat corespunzator.
 • In data de 2 ianuarie a.c., doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au actionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui cos de fum necuratat, in municipiul Bistrita, str. Subcetate. Etajul superior al casei afectate de incendiu a fost inundat cu fum, fapt ce a ingreunat interventia. In urma incendiului, s-au degradat o parte din izolatia casei si tavanul din apropierea caii de evacuare a fumului.
 • In data de 3 ianuarie 2015, in localitatea Sieu Magherus, a izbucnit un incendiu la o casa de locuit. Doua echipaje ale pompierilor militari au actionat, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, pentru limitarea pagubelor materiale. Au ars depunerile de materiale combustibile din interiorul cosului de fum si s-a degradat termic astereala din apropierea acestuia.
 • In seara zilei de 3 ianuarie 2015 a fost anuntat de catre vecini un incendiu la o gospodarie din municipiul Bistrita, str. Soarelui. Proprietarii nu erau acasa in momentul izbucnirii incendiului care se manifesta la nivelul anexelor si ameninta sa se extinda la casa de locuit. Prin interventia pompierilor a fost salvata casa de locuit si bunurile din interior. Au ars o afumatoare, carnea din interior, un adapost de pasari si partial o magazie de lemne.
 • In data de 4 ianuarie 2015 pompierii militari nasaudeni au lichidat un incendiu la acoperisul unei case in localitatea Zagra provocat de un cos de fum.  
 • Duminica, 4 ianuarie a.c., echipajele de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de un cos de fum necuratat, in municipiul Bistrita, str. Libertatii. Nu au fost inregistrate pagube materiale.

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2492 vizualizări05 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0