Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Zapor de gheata format pe raul Ilva, localitatea Poiana Ilvei.

In urma oscilatiilor de temperatura inregistrate in ultimele zile, pe raul Ilva s-a format un zapor de gheata cu o lungime de 500 m, la iesire din localitatea Poiana Ilvei spre localitatea Ilva Mica. Au fost inundate portiuni de teren agricol si exista riscul ca DJ 172 D si calea ferata din apropiere sa fie afectate de cantitati mari de apa iesite din albia raului in cauza.

Dupa o analiza a situatiei operative, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, a solicitat interventia echipajului pirotehnic din cadrul ISU "Bistrita".

Astfel, luni 12 ianuarie a.c., la ora 12.25, pirotehnistii bistriteni s-au deplasat la locul indicat si au actionat preventiv, cu material exploziv, pentru slabirea rezistentei zaporului de gheata. Deocamdata debitul raului este scazut, insa au fost create canale de scurgere pentru a stabiliza cursul apei acumulate in amonte, eliminand astfel riscul inundarii obiectivelor riverane.

Pirotehnistii bistriteni au executat sapte explozii controlate, folosind 3,5 kg material exploziv. In continuare, toate cursurile de apa din judetul Bistrita - Nasaud sunt monitorizate, echipajele de interventie fiind pregatite sa actioneze cand situatia o impune.

 

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

0 comentarii3346 vizualizări13 ianuarie 2015




rss 2.0
rss 2.0