Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
CEREMONIAL MILITAR - RELIGIOS, COMUNA CIRLIBABA, JUDETUL SUCEAVA.

Astazi, 07 februarie a.c., incepand cu ora 13.00., in localitatea Cirlibaba, judetul Suceava, s-a desfasurat ceremonialul militar - religios cu depuneri de coroane si jerbe de flori  la monumentul ostasilor polonezi, cu ocazia comemorarii a 100 de ani de la luptele Regimentului nr. 2 al Brigazii a - II -a a "Legiunilor poloneze". La ceremonial au participat Excelenta Sa, domnul MAREK SZCZYGIEL, ambasadorul Republicii Poloneze la Bucuresti, reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, Ambasadei Republicii Poloneze la Bucuresti, organizatiei minoritatilor poloneze,  comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore BALAN ", general de brigada Ovidiu - Liviu UIFALEANU, personal din cadrul M.Ap.N., reprezentanti ai institutiilor din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, partide si formatiuni politice, locuitori ai comunei Cirlibaba, invitati.

Distinsii oaspeti au fost primiti cu paine si sare, iar dupa acordarea onorului persoanelor oficiale si salutul Drapelului de Lupta, au fost intonate Imnurile Nationale ale Poloniei si Romaniei, ceremonialul continuand cu oficierea serviciului religios de catre un sobor de preoti.

In alocutiunea rostita de catre ambasadorul Republicii Poloneze la Bucuresti, Excelenta Sa a rememorat faptele de arme ale ostasilor polonezi care au luptat acum 100 de ani pe aceste meleaguri romanesti si a afirmat : "Ei nu s-au jertfit in zadar !!!". Totodata a adus multumiri organizatorilor, personalului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN ", cat si tuturor celor prezenti la acest ceremonial emotionant.

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane si jerbe de flori si s-a intonat cantecul polonez "I Brigade"

Activitatea s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare constituita din militari de la Batalionul 812 Infanterie "Bistrita", in ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita, si in aplauzele celor prezenti.

 

     OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

      Locotenent-colonel

        Florin APAFAIAN.

0 comentarii3094 vizualizări07 februarie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0