Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
20 de ani de la infiintarea Batalionul 812 Infanterie si a Batalionul 817 Artilerie.

Astazi 27 februarie, a.c., Batalionul 812 Infanterie "Bistrita" si Batalionul 817 Artilerie "Petru Rares" Prundu - Bargaului au sarbatorit 20 de ani de la infiintare. Cu acest prilej, pe platoul Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", incepand cu ora 10.00, a avut loc o ceremonie militara condusa de generalul de brigada Ovidiu - Liviu Uifaleanu" comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

La manifestare au fost prezenti ministrul apararii nationale, domnul Mircea DUSA, senatori si deputati, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, conducatori ai sistemului national de aparare, siguranta si ordine publica, cadre militare active si in rezerva, invitati, rude si prieteni ai militarilor.

 Ceremonia militara a debutat cu introducerea in formatie a drapelelor de lupta ale celor doua batalioane, intampinarea ministrul apararii nationale si primirea onorului.

In semn de apreciere a profesionalismului manifestat de personalul militar si civil al unitatii, in indeplinirea cu responsabilitate a misiunilor incredintate, precum si pentru obtinerea de rezultate meritorii in procesul instruirii, Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares" i-a fost conferita Emblema de Onoare a Statului Major General.

Activitatea a continuat cu oficierea serviciului religios de catre un sobor de preoti, urmand alocutiunile comandantului Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares", colonel George Sas, comandantului Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", colonel Traian Cornel Scurt, presedintelui Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud, Emil Radu Moldovan, si, in final, alocutiunea ministrului apararii nationale, domnul Mircea Dusa, care a spus:

 "Imi face o mare placere sa onorez invitatia militarilor bistriteni de a fi prezent alaturi de ei aici, la Bistrita, acum cand cele doua unitati aniverseaza 20 de ani de la infiintare. Pe parcursul timpului, unitatile au trecut prin diferite etape de restructurare, insa cu toate acestea si-au indeplinit misiunile primite cu cinste si devotament sub Drapelul Tricolor atat pe plan intern , cat si in cadrul misiunilor externe pe care le-au executat.

Si ma refer la misiunile din Angola, Irak, Afganistan, Balcanii de Vest, cat si misiunile individuale ale militarilor bistriteni.

Vreau sa subliniez ca Brigada 81 Mecanizata "General Grigore BALAN" reprezinta o unitate de elita a Armatei Romane iar atunci cand i-au fost incredintate misiunile, de cele mai multe ori cele mai grele, prin priceperea si maiestria comandantilor si prin profesionalismul militarilor, acestea au fost indeplinite la cele mai inalte standarde.

 

 

Desi anul 2015 nu va fi un an usor, sunt convins ca si pe viitor veti da dovada de acelasi profesionalism iar in incheiere doresc sa va felicit cu aceasta ocazie si sa va urez dumneavoastra si familiilor multa sanatate si impliniri. "La Multi Ani!"     

 Activitatea s-a incheiat cu defilarea celor doua unitati, in ritmurile Formatiunii Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita.

 

  Ofiter cu informarea si relatiile publice la U.M. 01331 Bistrita

         Lt.col. Florin APAFAIAN

0 comentarii3325 vizualizări27 februarie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0