Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 15 Iulie 2020 - 9946 vizitatori azi
Incendiu atelier confectii lumanari - Manastirea Parva - Rebra.

Luni dimineata, 9 martie a.c., un apel al calugarilor din complexul monahal Parva - Rebra, pe numarul unic de urgenta 112, a informat dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J., la ora 11.27, despre izbucnirea unui incendiu intr-un atelier de confectionare a lumanarilor. Imediat, spre locul indicat au fost alocate trei echipaje de interventie din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, cu doua autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, au fost inregistrate doar pagube materiale, pompierii militari, impreuna cu personalul complexului monahal si mai multi sateni, au actionat pentru localizarea si impiedicarea propagarii incendiului la o cladire situata la mai putin de 5 m fata de zona de manifestare a focarelor.

Incendiul se manifesta violent, cu flacara deschisa, urmata de o degajare mare de fum dens si toxic rezultata in urma arderii materialelor combustibile si a cerii folosite pentru confectionarea lumanarilor.   Interventia a durat aproximativ trei ore, iar in urma incendiului, au ars atelierul de lumanari si o magazie de lemne. Suprafata totala afectata de flacari este de cca. 70 mp, echipajele de interventie reusind sa lichideze incendiul in limitele gasite, inainte ca acesta sa cuprinda cladirea destinata chiliilor calugarilor.

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

0 comentarii2317 vizualizări09 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0