Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 06 Iulie 2020 - 15040 vizitatori azi
Veteranul de razboi, plutonier adjutant principal (rtr.) Ioan CURTA - DECAN DE VARSTA.

Cu ocazia aniversarii zilei de nastere a veteranului de razboi, plutonier adjutant principal (rtr.) Ioan CURTA, care a implinit in data de 24.03.2015 venerabila varsta de 97 ani, incepand cu orele 11.00, la domiciliul subofiterului din localitatea Bistrita a avut loc o ceremonie prilejuita cu ocazia acestui eveniment. In cadrul acestei ceremonii, comandantul Centrului Militar Judetean Bistrita - Nasaud, colonel Florintin BELEAN si loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Ioan - Marian CRISTUREAN au inmanat veteranului de razboi o diploma cu titlul "DECAN DE VARSTA" al marii unitati, o placheta aniversara, alaturi de un cadou simbolic.

De asemenea, la eveniment au participat si domnul general de brigada (rtr.) Ioan BIRISIU, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi, Filiala Bistrita-Nasaud, cadre militare active, rudele subofiterului,invitati.

Plutonierul adjutant principal (rtr.) Ioan CURTA s-a nascut la data de 24.03.1918, in anul 1944 a luptat pe frontul de est facand parte din Regimentul 40 Artilerie iar intre anii 1944 - 1948 a fost prizonier de razboi intr-un lagar sovietic.

Am ascultat cu emotie amintirile pe care le-a depanat in prezenta noastra si l-am admirat pentru curajul cu care a reusit sa treaca peste greutatile pe care le-a intampinat.

A fost un moment emotionant si pe aceasta cale militarii din garnizoana Bistrita doresc sa - i aduca sincere multumiri pentru eforturile si sacrificiile pe care le-a depus de-a lungul timpului si ii dorim multa sanatate alaturi de un sincer "LA MULTI ANI!"

 

 

   OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

    Locotenent - colonel

      Florin APAFAIAN.

0 comentarii2072 vizualizări24 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0