Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Implementarea Programului National de Control al Tuberculozei in Penitenciare (PNCTP)

Azi, 17 februarie 2011, in Penitenciarul Bistrita a avut loc vizita de monitorizare efectuata de Unitatea de Implementare a Proiectelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor - UIP-TB ANP, in cadrul proiectelor finantate de Fondul Global de Lupta impotriva SIDA, Tuberculozei si Malariei.

In acest scop, doamna doctor Lucia Mihailescu, coordonator de proiect din partea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei de Instruire au fost prezenti in unitate pentru supervizarea activitatilor din acest domeniu.

Aceasta vizita a fost planificata in cadrul a doua proiecte implementate in penitenciare: proiectul "Sesiuni de educatie pentru detinuti", care are ca tinta populatia penitenciara si al carui scop este sa schimbe comportamentul persoanelor din detentie fata de tuberculoza, prin cresterea nivelului de cunostinte referitoare la aceasta boala; proiectul "Implementarea Programului National de Control al Tuberculozei in Penitenciare (PNCTP)", care are ca tinta personalul din penitenciare si al carui scop este sa creeze un mediu suportiv pentru controlul tuberculozei, prin imbunatatirea instruirii personalului.

Astfel, de-a lungul zilei de azi, activitatile au parcurs urmatorii pasi: sustinerea de catre unul din asistentii medicali din unitate a unei lectii colocviale de educatie privind preventia tuberculozei pentru 20 de persoane private de libertate; instruirea comisiei din unitate in controlul infectiei tuberculoase de catre membrii Administratiei Nationale a Penitenciarelor veniti sa monitorizeze activitatile desfasurate in acest scop; desfasurarea unei lectii de educatie pentru preventia tuberculozei in platforma e-learning cu o persoana privata de libertate (platforma e-learning propune o strategie didactica complexa, fundamentata metodologic, ce include cursuri si lectii on-line, programe de sprijin, simulari, jocuri didactice, rezolvare de probleme).

Au fost distribuite materiale de informare, educare si comunicare, respectiv agende, caiete, pliante, atat pentru persoanele private de libertate, cat si pentru personal.

Scopul acestor activitati rezida din faptul ca, peste tot in lume, riscul de tuberculoza este mai mare in penitenciare, dar este bine sa constientizam ca aceasta boala nu este numai a persoanelor din detentie si nu ramane intre "zidurile penitenciarului". Ea este o problema de sanatate publica. Prin urmare, beneficiarii proiectelor care vizeaza penitenciarele sunt atat persoanele private de libertate si personalul din penitenciare, dar si populatia in general.

Pentru informatii suplimentare si confirmarea participarii desemnam ca persoana de contact pe subinspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234 439, e-mail lopris@dgp.ro.

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

Subinspector de penitenciare

Laura OPRIS

 

 

0 comentarii2821 vizualizări17 februarie 2011




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0