Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Jandarmii, alaturi de comunitate la actiunea de ecologizare organizata in data de 8 mai!

Institutiile statului au fost invitate sa participe vineri, 08 mai a.c., la o actiune ampla de ecologizare care se va desfasura simultan pe raza intregului judet. Un numar de 56 de jandarmi se vor alatura initiativei Institutiei Prefectului si vor fi alaturi de voluntarii care se vor implica in actiunea de ecologizare a unor cursuri de apa si a malurilor acestora, pe raza judetului.

         La nivelul municipiului Bistrita, un numar de 28 de jandarmi vor curata malul raului Bistrita, in zona cuprinsa intre  Podul Jelnei si Podul Budacului.  

           La nivelul subunitatilor din Nasaud, Beclean, Sangeorz-Bai si Rodna, jandarmii se vor alatura organelor administratiei publice locale si vor participa la actiunea de curatenie in zonele stabilite la nivel local.

          Participarea jandarmilor bistriteni la aceste activitati se doreste a fi un exemplu pentru cetatenii care sustin protectia mediului inconjurator si totodata ii invita pe toti cei care doresc sa li se alature.

            Avand in vedere faptul ca actiunea este organizata intr-o zi normala de munca, mentionam faptul ca jandarmii care vor fi prezenti la aceasta activitate, conform prevederilor legale, sunt cei care se afla in zi libera si participa la activitati pe baza de voluntariat, pentru "Un plus de verde, un plus de oxigen!".

               Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

 

 

Cei mai importanti reprezentanti ai Jandarmeriilor Europene, prezenti la Bucuresti

 Jandarmeria Romana gazduieste la Bucuresti, in perioada 05-07 mai a.c., al doilea grup de lucru sub presedintia romana a Comitetului Interministerial de Nivel Inalt (CIMIN).

 CIMIN, factorul de decizie care guverneaza Forta de Jandarmerie Europeana (EUROGENDFOR), asigura coordonarea politico-militara, stabileste comanda fiecarei operatiuni in parte, precum si conditiile de intrebuintare a Fortei de Jandarmerie Europeana. Incepand cu acest an, Romania detine, prin Jandarmeria Romana si Ministerul Afacerilor Externe, presedintia CIMIN.

 La eveniment, alaturi de ofiterii specialisti ai Jandarmeriei Romane, participa delegatii reprezentand cele noua tari membre, partenere si observatoare ale EUROGENDFOR, precum si reprezentanti ai Comandamentului Permanent de la Vicenza, Italia (structura de comanda a EUROGENDFOR).

 Dezbaterile in cadrul grupului de lucru vizeaza cooperarea cu reprezentantii UE, ONU si NATO, precum si extinderea relatiilor bilaterale cu reprezentantii fortelor de politie cu statut militar ale altor state.

 In acest context, se vor prezenta cele mai importante aspecte din cadrul misiunilor derulate sub egida organizatiilor internationale (NATO - Afganistan, UE - Mali), precum si posibilitatea initierii de noi misiuni in alte teatre de operatii.

 In ceea ce priveste participarea Romaniei la misiunile derulate prin structura EUROGENDFOR, in perioada 2011-2014, Jandarmeria Romana a participat la ISAF (International Security Assistance Force)- NATO Training Mission in Afganistan, care s-a incheiat in decembrie 2014. In prezent, 28 de jandarmi, dintre care, in premiera, trei femei, participa la misiunea NATO Resolute Support, contribuind la pregatirea fortei de politie afgane, prin activitati de mentorat si consiliere.

 Totodata, un ofiter din Jandarmeria Romana participa in cadrul angajamentului EUROGENDFOR la misiunea civila a UE in Mali (EUCAP SAHEL MALI).

 

Informatii suplimentare

 La data de 18 octombrie 2007, la Velsen, in Olanda, a fost adoptat Tratatul intre Regatul Spaniei, Republica Franceza, Republica Italiana, Regatul Olandei si Republica Portugheza, stabilind Forta de Jandarmerie Europeana (EUROGENDFOR).

EUROGENDFOR este o structura operativa a Uniunii Europene, formata din unitati de politie cu statut militar si atributii in domeniul politienesc, puse la dispozitie de catre statele fondatoare in mod voluntar, pentru a intari capacitatile gestionarii crizelor internationale.

In prezent EUROGENDFOR are sapte state membre: Franta, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, Romania si Polonia, un stat partener, Lituania si un membru observator, Turcia.

Link foto si video: http://we.tl/p1Wbsmvrb5

 

0 comentarii2758 vizualizări07 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0