Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 12658 vizitatori azi
Soimii bistriteni s-au intors la casa lor draga, in Carpati.

Astazi de la ora 11.oo, avut loc ceremonia de repatriere a soldatilor care au revenit din Afganistan. Tot astazi a avut loc si decorarea drapelului Batalionului 812 Infanterie Bistrita. Marti, 22 februarie, s-a desfasurat la Bistrita, in prezenta sefului Statului Major General, general-maior Stefan Danila, ceremonia prilejuita de intoarcerea in tara a militarilor Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor" din misiunea indeplinita in teatrul de operatii Afganistan. Cu acest prilej, au fost decorate Drapelele de Lupta ale Batalionului 811 "Dragonii Transilvani" si Batalionului 812 "Soimii Carpatilor", cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, de razboi.

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea le-a transmis felicitari militarilor Brigazii 81 Infanterie, esalonul superior al celor doua batalioane, pentru modul exemplar in care si-au indeplinit misiunea incredintata in teatrul de operatii din Afganistan: "Pentru prima data, dupa al Doilea Razboi Mondial, o mare unitate din Armata Romaniei a avut dislocate intr-un teatru de operatii, in acelasi timp, doua batalioane de manevra si o componenta de comanda si stat major de nivel brigada. Va felicit pentru modul exemplar in care v-ati indeplinit misiunea incredintata in teatrul de operatii din Afganistan si va multumesc in numele Armatei Romaniei!".

Referindu-se la decorarea Drapelelor de Lupta ale celor doua batalioane, ministrul Oprea a subliniat ca inaltele distinctii conferite de Presedintele Romaniei confirma rezultatele deosebite obtinute de cele doua batalioane, atat in misiunile din tara, cat mai ales in cele din teatrele de operatii.

Ministrul apararii nationale a evocat memoria celor doi eroi ai Batalionului 812 Infanterie, care si-au pierdut viata in cursul anului trecut, in Afganistan: "Cu totii ne-am fi dorit ca la Apelul Solemn de astazi sa raspunda prezent toti cei care, in urma cu sase luni, ii lasau acasa pe cei dragi, pentru a lupta pe frontul luptei antiteroriste pentru indeplinirea angajamentelor noastre internationale si pentru a tine la distanta de granitele tarii si ale Aliantei Nord-Atlantice flagelul terorist, care inca macina vieti nevinovate. Din nefericire, sublocotenentii post mortem Marius Florin Sfeches si Cristian-Petru Filip au cazut la datorie in teatrul de operatii. Pierderea vietilor lui Marius si Cristian ne-a marcat profund si ne arata, inca o data, ca militari pot fi doar oamenii curajosi, demni si iubitori de tara."
In mesajul sau, ministrul Gabriel Oprea le-a multumit plutonierului Vasile Zbanca si caporalului Paul Ilovan, raniti in misiune in Afganistan, pentru curajul exceptional, pentru devotamentul si profesionalismul dovedite, asigurandu-i ca le va fi alaturi, impreuna cu intreaga conducere a ministerului, pentru a-i ajuta sa depaseasca momentele grele, atat pe timpul recuperarii medicale, cat si dupa aceea.

De asemenea, ministrul apararii nationale a multumit familiilor, rudelor si tuturor celor care permanent au sustinut de acasa efortul militarilor in teatrul de operatii, preluand de la ei toate grijile si responsabilitatile in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.
"Experienta dumneavoastra, a tuturor, dobandita in diverse misiuni in teatrele de operatii, profesionalismul militarilor, relatiile interumane stabilite in cadrul batalioanelor din care faceti parte ca dintr-o mare familie vor duce mai departe traditia si valorile militare ale batalioanelor si a Armatei Romaniei. Sunteti o forta de elita a Armatei Romaniei si va felicit pentru tot ceea ce faceti pentru Tara!", a transmis ministrul Gabriel Oprea in incheierea mesajului.

Pe parcursul celor sase luni petrecute in Afganistan, "Soimii Carpatilor" au executat aproximativ 3000 de misiuni, acoperind o gama larga de activitati, de la misiuni specifice operatiilor de contrainsurgenta, pana la cele de escorta si recunoasteri.
Impreuna cu echipele americane de reconstructie provinciala si cele formate din experti agricoli, specialistii batalionului au participat la derularea proiectelor de dezvoltare, la constructia de scoli si la organizarea si securizarea unor actiuni de amenajare a fermelor pentru localnici.

0 comentarii2520 vizualizări22 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0