Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 05 Martie 2021 - 17030 vizitatori azi
Salvarea unei fetite pe cale aeriena din zona Valea Vinului - Poienita cu narcise.

Sambata, 23 mai a.c., in jurul orei 14.00, dispeceratul I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost informat de catre jandarmii montani Rodna, prin numarul unic de urgenta 112, despre faptul ca o fetita in varsta de 11 ani a suferit o fractura de femur. Aceasta se afla in zona Poienita cu narcise din Valea Vinului, alaturi de un grup organizat format din peste 20 de elevi din localitatea Sangeorz - Bai. La un moment dat, fetita s-a dezechilibrat si a cazut cca. 10 m intr-o zona accidentata, cu inclinatie mare.

Au fost alertate echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai si Salvamont Bistrita - Nasaud insa, din cauza drumului de acces greu accesibil, s-a hotarat solicitarea interventiei elicoperului SMURD. Un echipaj al jandarmilor montani Rodna, care ii insotea pe copii, a putut oferi coordonatele GPS ale unei locatii din apropiere, astfel s-a putut face solicitatea interventiei unui elicopter SMURD, fiind cel mai rapid mod prin care un echipaj medical putea sa ajunga la victima.
Elicopterul a aterizat in conditii de siguranta, echipajul medical a stabilizat victima si a transportat-o de urgenta la o clinica de specialitate din municipiul Targu - Mures.

Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita"


Ministerul Afacerilor Interne
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta
"Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud
Bistrita, Str. Sigmirului, nr.16
Tel:0263/239404 Fax:0263/232128
E-mail:isubistrita@yahoo.com
http://www.isu-bistrita.ro

 

Foto - captura dupa video ISU .

0 comentarii2366 vizualizări23 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0