Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 05 Martie 2021 - 18096 vizitatori azi
B-N se afla sub incidenta mai multor avertizari potential generatoare de situatii de urgenta.

In ultimele zile, judetul Bistrita - Nasaud se afla sub incidenta mai multor avertizari meteorologice si hidrologice, au fost inregistrate cantitati mari de precipitatii, potential generatoare de situatii de urgenta. I. In data de 26.05.2015, ora 14:21 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat de catre Primaria Sieu Magherus, prin raport operativ, despre avarierea acoperisurilor mai multor case de locuit, in urma ploilor torentiale de mare intensitate cu grindina care s-au produs in data de 25.05.2015. Au fost avariate un numar de 12 acoperisuri la case de locuit si doua la anexe gospodaresti.

II. In data de 27.05.2015, ora 08:45, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat prin sistemul unic de urgenta 112 ca in comuna Ilva Mica a fost afectat drumul national 17D, pe o portiune de aproximativ 5m(surpat), fara a fi blocata circulatia. La fata locului, s-au deplasat membrii ai CLSU Ilva Mica si CNADNR. Echipele de interventie lucreaza pentru refacerea partii carosabile.

III. In data de 27.05.2015, ora 09:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud a fost anuntat de catre primaria Negrilesti, prin raport operativ, despre producerea unor daune in urma precipitatilor din data de 25.05.2015, au fost deteriorate prin spalarea pietrisului drumul judetean DJ 170, pe o portiune de 500m si mai multe drumuri comunale(strazi) pe raza localitatii Breaza:

-Valea Berzei pe o distanta de 700 m.

-Valea Mare pe o distanta de 100 m.

-Carpini pe o distanta de 1000 m.

-Valea Sini pe o distanta de 600 m.

-Valea Rusului pe o distanta de 1000 m.

-Valea Mare pe o distanta de 100 m.

IV. In data de 27.05.2015, ora 10:56 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud a fost anuntat de catre primaria Rebrisoara prin raport operativ despre inundarea prin revarsarea albiei paraielor Valea Suciului si Valea Marului din satul Poderei a 8 ha de teren agricol. In urma retragerii apelor au ramas aluviuni, mal, lemne si pietre.

 

 

Alte situatii de urgenta:

- in localitatea Feldru: podetul ce subtransverseaza calea ferata este infundat, teren agrigol inundat;

- in localitatea Rodna: drum inundat, podet inundat si calea de acces spre Magura Ilvei este blocata partial de aluviuni;

- in localitatea Floresti, comuna Nimigea: teren arabil si curti, aproximativ 2 ha si 20 de gradini, inundate ;

- doua beciuri ale unor case de locuit;

- in cartierul Liviu Rebreanu al orasului Nasaud , alunecare de teren pe o distanta de aproximativ 30 m, fara a fi inregistrate gospodarii afectate.

 

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud si Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta monitorizeaza fiecare care zona in care exista riscul producerii unor situatii de urgenta si aloca resursele necesare remedierii tuturor problemelor identificate.

 

Informatii in curs de actualizare

 

 

 

Foto: alunecare de teren Liviu Rebeanu www.facebook.com/isubistrita

 Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177

0 comentarii2282 vizualizări27 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0