Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 1944 vizitatori azi
Capela din Penitenciarul Bistrita va fi resfintita.

Sambata, 27 iunie 2015, capela din Penitenciarul Bistrita cu hramul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, va fi resfintita. Biserica a fost tarnosita in luna septembrie a anului 1997 de catre IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, aflandu-se sub pastorirea preotului George Marica pana in anul 2012.

In prezent, capela din Penitenciarul Bistrita este loc de rugaciune si reculegere pentru cei din detentie, care pot participa la slujbele religioase oficiate de preotul Ioan Vlasin sub indrumarea caruia, capela a capatat o noua infatisare, aceasta fiind pictata recent.

Sambata, incepand cu ora 10.00, la sediul Penitenciarului Bistrita, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului si Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord, vor oficia o slujba arhiereasca, la care vor participa atat personalul, cat si persoane private de libertate.

La slujba religioasa pot participa si membri ai societatii civile, accesul in unitate al acestora fiind posibil in baza unui act de identitate valabil. Accesul in unitate va fi permis in intervalul orar 10.00 - 13.00, in baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, pasaport), persoanele vizitatoare urmand sa se conformeze regulilor ce privesc accesul in locul de detinere, precum si prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara al unitatii. Persoanele cu varsta sub 14 ani vor avea acces doar insotite.

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant

  Telefon: 0263/238.175    e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

Foto - arhiva

0 comentarii2982 vizualizări25 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0