Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 07 Aprilie 2020 - 14534 vizitatori azi
Ziua Pompierilor .

            Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud organizeaza, duminica, 12 septembrie de la ora 12.00 pe pietonal (str. Liviu Rebreanu), o manifestare prilejuita de aniversarea Zilei Pompierilor din Romania.  Evenimentul include urmatoarele activitati: ceremonial militar si religios, defilarea tehnicii "de la vechi la nou", expozitie de tehnica de lupta si exercitii demonstrative.

           Ziua Pompierilor are o semnificatie istorica deosebita, in urma cu  162 de ani, pe 13 septembrie 1848, trupele otomane invadau Bucurestiul. Pe Dealul Spirii, in calea lor au stat peste 150 de pompieri condusi de capitanul Pavel Zaganescu, care cu propriul lor sange au facut dovada incontestabila a curajului si atasamentului ne-stramutat pentru apararea idealurilor revolutiei.         

Batalia din Dealul Spirii a fost prima manifestare a vointei natiunii romane in devenire, fata de puterea suzerana, dupa secole de oprimare, marcand astfel prima implicare majora a pompierilor militari in lungul sir de evenimente care vor jalona istoria moderna a Romaniei. Intotdeauna acestia s-au situat, trup si suflet, alaturi de cetateni.

Reprezentantii mass-media si toti cetatenii judetului care doresc sa participe la acest eveniment sunt asteptati incepand cu ora 11.45 pe pietonal.

                                     

                              

                       Cu stima,

                     

               Ofiter cu Relatiile Publice

Mr.

   Vasile Trifan

 

 

0 comentarii3836 vizualizări09 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0