Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 4100 vizitatori azi
Judetul Bistrita - Nasaud sub avertizare de COD GALBEN.

In urma avertizarilor meteorologice, astazi 24 iulie, dar si in zilele urmatoare, temperaturile se vor mentine ridicate, judetul Bistrita - Nasaud fiind partial sub avertizare de COD GALBEN - disconfortul termic fiind accentuat. In cursul zilei de sambata, 25 iulie, vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

Recomandam evitarea deplasarilor intre orele 11.00 - 18.00, consumul de fructe si legume proaspete si a unei cantitati de minim 2 l de apa.

Astfel, in aceasta perioada, Primaria municipiului Bistrita, prin Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita, a pregatit patru puncte anti-canicula (in zonele Big, Lama, Winmarkt, Decebal), in timp ce Directia de Sanatate Publica Bistrita - Nasaud organizeaza, cand situatia o impune, alte sapte puncte anti-canicula in municipiul Bistrita (farmaciile Sensiblu de langa Spitalul Judetean de Urgenta, respectiv Winmarkt, farmacia de la Kaufland-ul situat pe bulevardul Independentei si sediul DSP situat pe strada Zimbrului), Nasaud (Policlinica), Beclean (Policlinica) si Sangeorz - Bai (Centrul de Permanenta).

In ceea ce priveste scaldatul, recomandam folosirea bazinelor si piscinelor special amenajate, marcate corespunzator si o atentie sporita la contactul cu apa, pentru a evita aparitia problemelor cardiace.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177       

0 comentarii2583 vizualizări24 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0