Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 06 Martie 2021 - 5816 vizitatori azi
Distrugere de munitie.

Vineri, 28 august a.c., incepand cu ora 10.00, in poligonul Dorolea, echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a executat o misiune de distrugere a munitiei ridicate in ultima perioada in judetul Bistrita - Nasaud. Elementele de munitie distruse au fost ridicate de catre membrii echipajului din diferite zone ale judetului Bistrita - Nasaud, din zone unde se fac lucrari de reabilitare a imobilelor, proprietati private sau spatii deschise.

Astfel, pentru distrugerea celor 425 de elemente de munitie s-au folosit 4,2 kg material exploziv. Au fost distruse: trei proiectile cal. 100 mm explozive, doua grenade de mana defensive, o bomba aruncator cal. 82 mm, un proiectil cal. 76 mm exploziv si alte elemente de munitie (cartuse si tuburi cartus).

Majoritatea elementelor au fost identificate in urma informarilor primite prin numarul unic de urgenta 112, de la diferite persoane care, odata ce au constientizat pericolul la care s-ar fi expus prin manevrarea necorespunzatoare a acestora, au solicitat interventia echipajelor specializate.

Cercetarea, identificarea,  ridicarea si transportul munitiei ramase neexplodata, cat si distrugere acesteia, sunt operatiuni complexe si extrem de riscante, de aceea recomandam tuturor sa apeleze in continuare numarul unic de urgenta 112 pentru a solicita alocarea personalului calificat in astfel de misiuni.

 

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita"

0 comentarii2464 vizualizări28 august 2015
rss 2.0
rss 2.0