Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 5730 vizitatori azi
Ceremonie de predare-primire a comenzii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

Vineri, 4 septembrie 2015 la sediul marii unitati, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN". Prezent la eveniment comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigada dr. Ioan Manci, a dat citire Ordinului ministrului apararii nationale de numire a colonelului Berdila Iulian, in functia de comandant al brigazii.

            In continuare, a avut loc predarea-primirea Drapelului de Lupta, intre cei doi comandanti. Acestia s-au adresat audientei, iar in final comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" a trecut in revista principalele activitati si realizari ale Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" felicitandu-l pe generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu pentru modul profesionist in care marea unitate si-a indeplinit misiunile si i-a urat succes in activitate noului comandant.

            Activitatea s-a incheiat cu defilarea militarilor din cadrul comandamentului si unitatilor subodonate.

            La manifestare au participat prefectul judetului, domnul, Ioan Tintean, presedintele Consiliului Judetean, domnul Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrita, domnul Ovidiu-Teodor Cretu, reprezentanti ai institutiilor judetene din cadrul Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

            Colonelul Berdila Iulian s-a nascut la 8 ianuarie 1971, in localitatea Galati. Din 1995 pana in prezent a indeplinit diferite functii in cadrul Batalionului 2 Infanterie "CALUGARENI", Corpul 1 Armata Teritorial, Statului Major al Fortelor Terestre si Statului Major General.

            Din martie 2014, pana in prezent, a indeplinit functia de sef de stat major al Diviziei 2 Infanterie "Getica".

            A urmat Cursurile Colegiului de Comanda si Stat Major al Fortelor Terestre din SUA, Cursurile Scolii Militare de Studii Avansate din SUA si Colegiul de Razboi al Fortelor Terestre din SUA.

            Pe parcursul carierei militare a participat, in anul 2006, la misiunea Fortei Multinationale din Irak iar in anul 2011, ca si comandant al Batalionului 2 Infanterie "CALUGARENI", la misiunea din teatrul de operatii Afganistan.

 

 Lt. col.

Mihai MARANDEL.

0 comentarii2688 vizualizări04 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0