Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 5674 vizitatori azi
10 septembrie - Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului.

Penitenciarul Bistrita a organizat in data de 10 septembrie  2015, in Clubul unitatii, proiectul "ESTI  DE  NEINLOCUIT", pentru a marca ziua de "10 septembrie  -  Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului". In cadrul proiectului, a avut loc o dezbatere, la care au participat persoane private de libertate, avand ca tematica: problematica suicidului, a stigmatizarii sau a reducerii acesteia in cazul persoanelor care au recurs la tentative de suicid.

Deasemenea, s-a desfasurat un concurs de creatie artistica (grafica/desen), adresat detinutilor, avand ca tema imperativul "Pretuieste viata!".

Manifestarea, organizata la initiativa Administratiei Nationale a Penitenciarelor, s-a desfasurat la nivel national in  toate unitatile penitenciare, in data de 10 septembrie. Aceasta activitate a vizat cresterea gradului de constientizare, de catre personal si de catre persoanele private de libertate, ca suicidul a devenit o problema de sanatate publica si ca rata reducerii acestuia a devenit un obiectiv important pe plan mondial.

Importanta acestei zile este data si de lansarea, in anul 2014, de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, a Raportului mondial privind actul de suicid, realizat ca urmare a adoptarii Planului global de actiune privind sanatatea mentala 2013- 2020, care obliga toate cele 194 de state membre, sa reduca  ratele de suicid cu 10% pana in 2020.

Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului pune accent pe valoarea sentimentala si universala a solidaritatii cu semenii nostri, unii dintre ei alegand sa recurga la gesturi dramatice atunci cand se confrunta cu situatii de viata problematice.

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant

 

 

Telefon: 0263/238.175

 

e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

0 comentarii2772 vizualizări10 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0