Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 06 Martie 2021 - 6690 vizitatori azi
13 SEPTEMBRIE - ZIUA POMPIERILOR DIN ROMANIA.

13 Septembrie — ZIUA POMPIERILOR DIN ROMANIA — constituie un moment de profunda incarcatura patriotica in viata si activitatea salvatorilor. In urma cu 167 ani, pompierii s-au acoperit de glorie militara in incrancenata batalie din Dealul Spirii, cand s-au opus cu vitejie trupelor otomane venite sa inabuse aspiratiile legitime ale neamului nostru. Astfel ca, ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari in luptele de aparare a poporului roman impotriva cotropitorilor straini.

Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a organizat o serie de manifestari in saptamana premergatoare evenimentului, iar duminica, 13 septembrie a.c., incepand cu ora 12.30, pe pietonalul "Liviu Rebreanu" din municipiul Bistrita va avea loc un ceremonial militar, alaturi de prezentarea personalului unitatii si a tehnicii de interventie.

De asemenea, duminica va fi declarata "Ziua Portilor Deschise" la subunitatile inspectoratului, intre orele 12.00 - 15.00, iar pentru a veni in intampinarea tuturor cetatenilor, in celelalte patru locatii din judetul Bistrita Nasaud in care sunt amplasate subunitati de interventie (Prundu Bargaului, Nasaud, Beclean si Singeorz - Bai) va fi expusa tehnica de interventie in zone centrale, astfel toti cei care doresc pot interactiona cu o buna parte din ceea ce inseamna activitatea in domeniul situatiilor de urgenta.

In municipiul Bistrita, zona pietonala, va fi amenajat un punct de informare preventiva unde copiii vor asista la prezentari referitoare la modul de comportare pe timpul incendiilor, cutremurelor sau altor situatii de urgenta. Totodata, vizitatorii vor invata tehnici de acordare a primului ajutor in caz de urgenta medicala.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

 

0 comentarii2751 vizualizări11 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0