Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3392 vizitatori azi
EXERCITIUL "SOMES 15" la BRIGADA 81 MECANIZATA "General GRIGORE BALAN".(20 de poze)

In perioada 07-18 septembrie a.c. la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre "GETICA" din poligonul Cincu se desfasoara exercitiul "SOMES 15", parte integranta a exercitiului  inter-institutional de nivel strategic "HISTRIA 15", condus de Ministerul Apararii Nationale prin Statul Major General.

Exercitiul "SOMES - 15" a debutat cu desfasurarea in perioada 08 -11.09.a.c. a exercitiul de comandament cu comunicatii si informatica in teren (CPX) , scopul exercitiului fiind de a perfectiona deprinderile militarilor in cadrul procesului de luare a deciziei si de a aplica tacticile, tehnicile si procedurile specifice  pe timpul ducerii actiunilor militare, cat si rezolvarea intr-o maniera profesionala si in timp util a incidentelor aparute.

Pe timpul desfasurarii exercitiului (CPX) in cadrul comandamentului si-au desfasurat activitatea si doua echipe de militari din armata Statelor Unite ale Americii si a Republicii Turcia.

In data de 11.09.a.c., la punctul de comanda al Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" s-a desfasurat ceremonia de inchidere a exercitiului CPX din cadrul exercitiului "SOMES 15.

Au fost inmanate diplome de excelenta militarilor  romani, cat si echipei CIMIC / Civil Affairs din armata Statelor Unite ale Americii si ofiterilor din armata Republicii Turcia.

Activitatea a continuat cu ceremonialul de comemorare a 71 de la moartea generalului erou GRIGORE BALAN, cazut la datorie in data de 13 septembrie 1944, al carui nume il poarta Brigada 81 Mecanizata. A fost evocata memoria generalului erou si s-a pastrat un moment de reculegere.

Comemorarea generalului erou  GRIGORE BALAN  avut loc in acelasi timp si la sediul marii unitati  din garnizoana Bistrita, unde s-a desfasurat ceremonialul militar si religios cu depuneri de coroane si jerbe de flori in memoria generalului erou cazut la datorie pentru independenta si suveranitatea patriei.

In data de 13.09.a.c., militarii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN "au participat la oficierea slujbei religioase.

Tot in aceeasi zi au avut loc si concursurile sportive-militare "CHALLENGE GAMES", militarii brigazii participand la probele trasul franghiei, stafeta transport raniti, aruncarea grenadelor la distanta si precizie, caratul rotii de T.A.B., batutul tarusilor si volei.

Dupa o lupta stransa in care a dominat spiritul de fair-play, cei mai buni dintre cei buni au urcat pe podiumul de premiere.

Festivitatea  de premiere a avut loc in prezenta loctiitorului comandantului brigazii, colonel Ioan-Marian CRISTUREAN si a comandantilor de unitati, care au conferit diplome castigatorilor, felicitandu-i in acelasi timp pentru efortul depus si pentru rezultatele obtinute.

Exercitiul "SOMES 15 continua si in aceasta saptamana cu desfasurarea activitatilor specifice planificate anterior si se va incheia vineri 18 septembrie a.c.

 

  OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA

  Locotenent-colonel  Florin APAFAIAN.

0 comentarii2856 vizualizări15 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0