Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 31 Octombrie 2020 - 12950 vizitatori azi
Cantitate mare de munitie ramasa neexplodata, ridicata din comuna Petru Rares.

21 de lovituri de artilerie cal. 76 mm, ramase neexplodate cel mai probabil din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au fost gasite in curtea unui barbat din comuna Petru Rares. In timp ce scotea cartofi, barbatul a identificat o lovitura de artilerie, astfel ca a sunat la numarul unic de urgente 112, oprindu-se din orice activitate in zona respectiva. Echipajul pirotehnic din cadrul ISU "Bistrita", ajuns la locul indicat a procedat la cercetarea terenului cu ajutorul detectorului de metale si a gasit celelalte elemente de munitie. In continuare, recomandam cetatenilor sa manifeste o atentie sporita in situatii similare si sa solicite interventia echipajelor specializate.

Interesant este faptul ca la misiunea de asanare a terenului si neutralizare a munitiei respective a participat o femeie in varsta de 91 de ani, care pe timpul cautarii cu detectorul de metale a indicat locul exact unde s-ar afla munitia respectiva. Aceasta a fost martora, cand avea varsta de 19 ani, la momentul in care trupele rusesti au coborat din tancuri 25 de lovituri de artilerie. Cele patru elemente de munitie care lipsesc au fost scoase din pamant de niste tineri in urma cu mai bine de 30 de ani si duse intr-o zona apropiata in incercarea de a le provoca distrugerea, fara rezultat.

Elementele de munitie, cantarind peste 100 kg, au fost preluate de echipajul pirotehnic si transportate in conditii de siguranta intr-un loc special amenajat, unde urmeaza sa fie distruse alaturi de altele gasite pe raza judetului nostru.

 

0 comentarii2534 vizualizări18 septembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0