Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 7172 vizitatori azi
Militari raniti in Afganistan.

Trei militari romani care actioneaza in cadrul misiunii "Resolute Support" din Afganistan au fost raniti usor duminica, 20 septembrie, in jurul orei 10.00, in urma exploziei unei masini-capcana. Militarii executau o misiune de patrulare in aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militara de la Kandahar.

In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila, in afara oricarui pericol.

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protectia Fortei "Dragonii Transilvani" si sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflati la cea de-a doua misiune in Afganistan, si caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune intr-un teatru de operatii.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a ranitilor.

 

 

Starea medicala a militarilor raniti in Afganistan


Caporalul clasa a III-a Ion Ichim a fost externat din spitalul bazei militare din Kandahar si s-a intors la unitatea sa.

Locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc si caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi sunt in stare stabila, fiind supusi la aceasta ora unor proceduri medicale de evaluare si tratament. In functie de rezultatele acestor evaluari, comisia medicala pluridisciplinara a spitalului militar din Kandahar va decide conduita terapeutica ulterioara, conform procedurilor standard (continuarea tratamentului la Kandahar sau evacuarea la spitalul militar din Landstuhl, Germania).

Cei trei militari, care fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protectia Fortei "Dragonii Transilvani", au fost raniti duminica, 20 septembrie, in jurul orei 10.00, in apropiere de Baza militara de la Kandahar, in urma exploziei unei masini-capcana, pe timpul executarii unei misiuni de patrulare.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a ranitilor.


Biroul de Presa.
Foto - arhiva
0 comentarii2499 vizualizări20 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0