Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 15 Iulie 2020 - 12584 vizitatori azi
Cioban sanctionat de jandarmi pentru prea multi caini pe care ii detinea la stana.

In conformitate cu legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, numarul de caini pe care ii poate detine o stana difera in functie de zona unde se afla aceasta. Conform actului normative amintit, art. 23, alin.1, lit. k, prevede "in scopul gestionarii durabile a faunei de interes cinegetic, se interzice permiterea insotirii turmelor si cirezilor de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de 3 in zona de munte, de 2 in zona de deal si de 1 la campie. In acest numar se includ si cainii care asigura paza stanei".

        Astfel, in timpul unei actiuni specifice pe linie cinegetica, jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita au constatat faptul ca la o stana din apropierea localitatii Herina, in zona  cunoscuta sub denumirea de "Dealul Herinei", exista un numar de 5 (cinci) caini, depasind numarul prevazut de lege prevazut pentru zona de deal. Ca urmare, jandarmii l-au sanctionat pe Mircea B. de 41 de ani, din Sinpetru de Campie, jud. Mures, cu avertisment scris si l-au informat pe acesta in legatura cu prevederile legale incalcate.

          Jandarmeria avertizeaza pe cei interesati ca detinerea la o stana a unui numar de caini mai mare decat cel prevazut de legislatia in vigoare, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.500 de lei.

 

  Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2002 vizualizări21 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0