Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 15 Iulie 2020 - 10150 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Budacu de Sus.

Miercuri, 21 octombrie 2015, la ora 14.10, dispeceratul comun I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre izbucnirea unui incendiu la o gospodarie din localitatea Budacu de Sus. Din primele informatii, incendiu se manifesta generalizat la un grajd si alte anexe gospodaresti si ameninta sa se extinda la casa de locuit alipita unei bucatarii de vara ce a fost cuprinsa si ea de flacari.

Trei echipaje ale pompierilor militari, cu doua autospeciale pentru stingerea incendiilor si un echipaj de prim ajutor SMURD au ajuns imediat la locul indicat si au actionat, alaturi de sateni pentru salvarea casei de locuit amenintata de incendiu.

Trei femei au primit primul ajutor la locul evenimentului, suferind atacuri de panica, una dintre acestea, in varsta de 41 de ani, a fost preluata si transportata la spital pentru ingrijiri medicale suplimentare deoarece  prezenta un traumatism facial minor.

Sprijiniti de sateni si voluntari, pompierii militari au reusit limitarea propagarii incendiului la casa de locuit, pagubele inregistrate la acest obiectiv fiind la sub 5% din suprafata. In schimb, au ars, pana la sosirea pompierilor, un grajd, o sura si o bucatarie de vara, suprafata totala afectata fiind de peste 200 mp. De asemenea, o cantitate de cca. 5 tone de fan a fost afectata de incendiu.

Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric - cablu electric defect sau neizolat corespunzator.

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

0 comentarii2121 vizualizări22 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0