Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 11 Iulie 2020 - 1890 vizitatori azi
"Punti intre ziduri".

Cu ocazia aniversarii a 230 de ani de cand se afla in serviciul comunitatii, in data de 20.10.2015, Penitenciarul Gherla a gazduit cea de-a VIII-a editie a manifestarilor intitulate "Punti intre ziduri". In acest sens, penitenciarul-gazda a organizat o serie de activitati cultural-artistice si sportive, menite sa demonstreze rolul de garant al unitatii de detentie, in directia respectarii drepturilor omului, precum si pe acel de partener social in reintegrarea persoanelor private de libertate.

Manifestarile au reunit persoane private de libertate din penitenciarele Gherla, Bistrita, Aiud, Oradea, Baia Mare, Dej si Satu Mare, care si-au dovedit maiestria la diverse discipline sportive (fotbal-tenis, sah, tenis de masa), precum si in domeniul creatiei literare.

Cele opt persoane private de libertate care au reprezentat Penitenciarul Bistrita au reusit sa ocupe locul I la fotbal-tenis, locul III la intrecerea de sah si creatie literara, respectiv o mentiune la tenis de masa.

Organizarea acestor actiuni a urmarit valorizarea capacitatii creatoare si a simtului artistic al persoanelor private de libertate, cultivarea spiritului de competitie constructiva, dar mai ales, perpetuarea si consolidarea colaborarii intre unitatile penitenciare, care au un deziderat comun - interventia recuperativa pentru reintegrarea sociala a persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate.

 

 Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 Telefon: 0263/238.175

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1799 vizualizări22 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0