Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
SARBATORIREA ZILEI VANATORILOR DE MUNTE LA BISTRITA.

Astazi 03 noiembrie, la sediul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", a avut loc sarbatorirea Zilei Vanatorilor de Munte. La acest eveniment de mare insemnatate pentru Armata Romana si in speta pentru vanatorii de munte, s-a desfasurat in prezenta loctiitorului comandantului  Brigazii 81 Mecanizate "General GRIGORE BALAN", colonel Ioan-Marian CRISTUREAN, alaturi de generalii de brigada (r.) Iacob DRAGOS, Ioan ANDREICA, Paul GHIRCOIAS, Onisor CARCU, coloneii (r.) Ioan GAFTONE si Nicolae POP, cadre militare in rezerva, cadre militare din comandamentul marii unitati, comandantii unitatilor impreuna cu personal din subordine, personal civil contractual, invitati.

De asemenea au fost prezenti la aceasta sarbatoare elevi din clasa a - XI - a din cadrul Colegiului National "Liviu Rebreanu" si elevii clasei a - VIII- a B. de la Scoala Gimnaziala "Avram Iancu", care au fost insotiti de profesorii Sular-Igna Claudiu si Alina Luca.

Evenimentul a debutat cu acordarea onorului persoanelor oficiale, salutul Drapelului de Lupta si intonarea Imnul National al Romaniei. A fost oficiat serviciul religios de catre preotul onorific Ovidiu HALAS si s-a dat citire de catre seful de stat major al marii unitati, colonel Ioan VASIES a Ordinului sefului Statului Major al Fortelor Terestre si a comandantului Diviziei 4 Infanterie "GEMINA".

Intr-un scurt discurs, loctiitorul comandantului brigazii colonel Ioan-Marian CRISTUREAN, a evocat memoria generalului erou Grigore BALAN, cazut la datorie pentru apararea gliei strabune, iar in continuare generalul de brigada (r.) Iacob DRAGOS, in alocutiunea rostita a facut referiri la insemnatatea acestei sarbatori de suflet si la eforturile depuse de catre vanatorii de munte de-a lungul anilor pentru indeplinirea misiunilor si a sarcinilor care le-au revenit, atat pe timp de pace cat si in momentele de cumpana prin care au trecut.

Activitatea s-a incheiat cu depunerea unei coroane de flori la bustul generalului erou Grigore BALAN si defilarea garzii de onoare in acordurile Formatiunii Muzicii Militare a garnizoanei.

                      "LA MULTI ANI BRAVI VANATORI DE MUNTE !!!!"

 

 

    OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA

              Lt.col. Florin APAFAIAN.

0 comentarii3703 vizualizări03 noiembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0