Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sf. Arhangheli Mihail si Gavril - patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane.

In fiecare an, la data de 8 noiembrie crestinii ii sarbatoresc pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Pentru Jandarmeria Romana semnificatia acestei zile este importanta, cei doi arhangheli - capetenii ale ingerilor, fiind patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane.

         Pornind de la deviza Jandarmeriei Romane: "Lex et ordo" (lege si ordine), intreaga activitate a jandarmilor romani est bazata pe aceste doua coordonate lege si ordine, (inscrise pe stema).

        Fiind o institutie cu responsabilitate in asigurarea si restabilirea ordinii publice si a sigurantei nationale, Jandarmeria Romana contribuie si la promovarea iubirii fata de patrie si popor si la pastrarea valorilor noastre spirituale si materiale.

        Si la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud aceasta zi a fost marcata prin actiuni specifice dedicate acestei sarbatori. Vineri, 6 noiembrie a.c., la sediul Jandarmeriei bistritene a fost organizata si o activitate cu cadrele unitatii in care a fost prezentata insemnatatea acestei sarbatori.

         Cu aceasta ocazie conducerea Jandarmeriei bistritene ii felicita pe toti cei care poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil sau derivate ale acestora si le doresc sanatate, bucurii si impliniri pe toate planurile!

 

              Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul .

0 comentarii2814 vizualizări06 noiembrie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0