Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 15136 vizitatori azi
Exercitiu tactic la Gara CFR Bistrita - 10 victime surprinse de un incendiu intr-un vagon de calatori.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a organizat marti, 10 noiembrie a.c., un exercitiu tactic, cu forte si mijloace in teren, la Gara CFR din municipiul Bistrita. Conform scenariul exercitiului, 10 victime au ramas blocate intr-un vagon al trenului Vatra Dornei - Bistrita - Nord.

Fortele de interventie angrenate in acest exercitiu au fost urmatoarele: trei echipaje de stingere cu autospeciale de lucru cu apa si spuma, echipaje SMURD, echipaje apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta, SVSU Bistrita, echipaj al Jandarmeriei Bistrita pentru asigurarea zonei, echipaje ale Inspectoratului Judetean de Politie si echipaje de la Politia Locala a mun. Bistrita.

Obiectivul comun al structurilor participante a fost de a evacua victimele prevazute in scenariul exercitiului si lichidarea incendiului izbucnit la vagonul respectiv. Inainte de inceperea operatiunilor de stingere, alimentarea cu energie electrica a fost oprita. In cazul producerii unei situatii reale, timpul de raspuns ar fi fost mai mare, pana la stabilirea unui climat de siguranta pentru personalul care intervine la lichidarea incendiului. 

Trei victime s-au autoevacuat, conform scenariului, iar sapte au fost extrase de catre salvatori, pentru unele folosindu-se targile din dotare. Persoanele din tren au fost preluate de echipajele medicale si evaluate la locul exercitiului. S-au urmarit obiectivele standard in exercitiile specifice si modul de comportare si prima interventie a personalului de la locul de munca, in aceasta situatie angajatii Garii CFR Bistrita.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

.

0 comentarii2667 vizualizări10 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0