Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Iulie 2020 - 5280 vizitatori azi
De Anul Nou si Boboteaza - jandarmii se vor afla in mijlocul cetatenilor.

Avand in vedere faptul ca premergator, in timpul si imediat dupa sarbatoarea Craciunului, au fost intensificate masurile de prevenire a faptelor antisociale prin suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranta si liniste publica, la nivelul municipiului Bistrita si al judetului Bistrita-Nasaud, faptele contraventionale si penale constatate s-au mentinut la un nivel destul de scazut in ceea ce priveste sanctiunile aplicate in aceasta perioada.

         Principalele abateri sanctionate au fost: consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat, adresarea de cuvinte si expresii jignitoare dar si cersetoria.

        Si in perioada imediat urmatoare jandarmii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica atat pe timp de zi, cat si de noapte, in zonele aglomerate, precum si in locurile de comercializare a produselor specifice sarbatorilor de iarna, pentru prevenirea faptelor de natura antisociala, care ar putea afecta siguranta cetatenilor.

        Un numar de peste 250 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud vor asigura ordinea si siguranta publica cu ocazia concertelor organizate la cumpana dintre ani, a altor manifestari cultural-artistice organizate in spatiul public dar si de Boboteaza.

In noaptea de Revelion, jandarmii bistriteni vor asigura masurile de ordine publica la concertul organizat de municipalitate pe Pietonal. Jandarmii vor fi prezenti si in mijlocul cetatenilor din Beclean, Nasaud, din statiunea Singeorz-Bai si din Rodna.

          Pe langa aceste activitati, jandarmii vor actiona si pentru executarea misiunilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice in zona montana, a partiilor de schi sau sanius, pe traseele turistice montane pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor din zona acestora.  De asemenea jandarmii vor actiona la nevoie pentru sprijinul persoanelor/turistilor care pot intampina unele probleme in zona de munte, cu efectivele Posturilor Montane Rodna si Piatra Fantanele.

 Jandarmeria Bistrita-Nasaud - prin structurile de ordine publica va actiona si in comun, in cooperare / colaborare sau in sprijinul unor institutii abilitate ale statului.

 

Pentru evitarea unor probleme in perioada imediat urmatoare Jandarmeria montana din Rodna si Piatra Fantanele va sfatuiesc sa respectati urmatoarele reguli, pentru prevenirea accidentelor in zonele montane in perioada urmatoare:

 1. Inainte de a pleca in excursie, informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, conditiile climatice locale, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu - acolo unde acestea exista;

2. Plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, sac de dormit, rucsac, trusa de prim ajutor;

3. Nu riscati sa plecati singuri la drum;

4. Alegeti traseele in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup;

5. Nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele.

6. Folositi numai traseele marcate. Urmariti marcajele de pe traseu;

7. In cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau a inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana;

8. Apelati cu incredere la patrulele de jandarmi montani. Respectati indicatiile acestora;

9. Nu consumati bauturi alcoolice inainte sau in timpul practicarii sporturilor montane sau a drumetiilor;

10. Consultati prognoza meteo inainte de a pleca in excursie;

11. Persoanele amatoare de schi sa foloseasca un echipament adecvat si sa aleaga partia de schi in functie de nivelul de pregatire;

12. Echipati autoturismele pentru iarna si alimentati o cantitate suficienta de carburant pentru putea ramane cu motorul pornit, in situatii de inzapezire;

 In cazul unor probleme intampinate in zona de munte, anuntati Jandarmeria Montana prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, specificand urmatoarele:

-         datele de identificare ale persoanei care anunta;

-         ce s-a intamplat;

-         cate persoane au nevoie de ajutor;

-         unde sunt persoanele aflate in dificultate;

-         cand s-a produs accidentul.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2289 vizualizări30 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0