Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
105 situatii de urgenta, 12 incendii si 93 urgente medicale gestionate de modulele SMURD BN in 2016.

In perioada Revelionului, 31.12.2015 - 04.01.2016 , echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud au fost alocate unui numar de 105 situatii de urgenta, 12 incendii si 93 urgente medicale gestionate de modulele SMURD.

Pompierii militari au actionat pentru lichidarea unui numar de 12 incendii, cele mai multe (opt incendii) fiind inregistrate in intervalul 31.12.2015 - 01.01.2016. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, persoanele care locuiau in imobilele respective au reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta. In ceea ce priveste cauzele incendiilor, situatia este urmatoarea: in opt situatii incendiile au fost provocate de cosurile de fum necuratate sau amplasate necorespunzator fata de materialele combustibile, in doua situatii evenimentele au fost provocate de improvizatii la instalatiile electrice (scurtcircuit electric si electul termic al curentului electric), respectiv doua incendii au fost provocate de mijloace de incalzire defecte (sobe cu sau fara acumulare de caldura).

In data de 03.01.2016, in jurul orei 17.00, pe DN 17, la iesirea din loc. Sieu Magherus spre Beclean, a avut loc un accident in care au fost implicate patru autoturisme. Salvatorii - doua echipaje de descarcare, echipajul de terapie intesiva mobila, doua echipaje de prim ajutor si un echipaj al Ambulantei - au gasit la fata locului sapte victime in cele patru autorurisme. Apelul pe numarul unic de urgenta 112 a anuntat faptul ca doua victime au ramas incarcerate, intre fiarele contorsionate ale unui autoturism iesit de pe partea carosabila intr-un sant cu o adancime de 3 - 4 m. Din pacate, un conducator auto, in varsta de aproximativ 40 de ani, a fost gasit cu leziuni incompatibile cu viata si dupa aplicarea manevreleor de resuscitare a fost declarat decedat. O femeie a ramas captiva intre scaunul din fata si bancheta autoturismului in care circula. A fost extrasa de echipajele de descacerare, dupa ce a fost stabilizata de echipajul de terapie intensiva mobila. Interventia a fost dificila din cauza faptului ca femeia nu putea coopera cu salvatorii si autoturismul se afla intr-o pozitie greu accesibila. Dupa ce a fost extrasa, fara a-i fi agravate leziunile deja suferite, a fost stabilizata si transportata, alaturi de alte doua persoane, la unitatea de UPU - SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita"

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2751 vizualizări04 ianuarie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0