Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Jandarmii in mijlocul cetatenilor pe toata perioada sarbatorilor!

Pe perioada sarbatorilor de iarna, (Craciun, Revelion si Boboteaza), pe linia asigurarii ordinii si sigurantei publice nu au fost constatate probleme deosebite. Jandarmii s-au aflat in mijlocul cetatenilor pe perioada sarbatorilor, atat in municipiu cat si in judet si zona montana.

          Pe linia asigurarii ordinii publice la manifestarile cu public numeros organizate cu ocazia revelionului nu au fost constatate probleme deosebite, cetatenii dand dovada inca o data ca stiu sa se distreze in mod civilizat.

         In zona montana, jandarmii montani din Rodna si din Piatra Fintinele s-au aflat in cele mai importante zone de agrement unde au fost prezenti turistii pentru a petrece sarbatorile de iarna. Nu au existat probleme deosebite care sa puna in pericol integritatea persoanelor aflate la munte in aceasta perioada.

         In perioada de referinta au fost aplicate 53 de sanctiuni in valoare de 8.300 lei si 23 de avertismente scrise. Valoarea bunurilor confiscate se ridica la 13.383,125 lei. Principalele abateri sanctionate de jandarmi in perioada de referinta au fost: cersetoria, refuzul declinarii identitatii in fata agentului constatator, lipsa supravegherii minorilor de catre adulti, adresarea de cuvinte si expresii jignitoare, consum de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat, tulburarea linistii publice, savarsirea de fapte si gesturi obscene, atragerea de persoane de sex opus in vederea intretinerii de raporturi sexuale cu scopul obtinerii de foloase materiale si apelarea catre 112 fara motiv bine intemeiat.

         Totodata in perioada sarbatorilor au fost constatate in mod independent si un numar de 7 infractiuni. ( detinere si comercializare de materiale pirotehnice fara drept scoaterea din doemniul forestier a unor resturi de exploatare forestiera si sustragere brazi de Craciun)     

          Pe langa aceste activitati, jandarmii au executat misiunile de mentinere a ordinii si sigurantei publice in zona montana, pe traseele turistice montane pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor din zona acestora iar impreuna cu alte institutii abilitate au participat la supravegherea, controlul si asigurarea protectiei fondului cinegetic, a fondului silvic si de protectie a mediului, prin masuri specifice de prevenire si combatere a oricaror incalcari ale prevederilor normelor legale.

         Concomitent cu aceste misiuni in aceasta perioada a fost asigurata paza si protectia celor 16 obiective aflate in responsabilitatea IJJ BN si a transporturilor de valori in beneficiul Trezoreriei precum si a transportului de corespondenta clasificata.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2863 vizualizări07 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0