Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 28044 vizitatori azi
Ceremonia militara si religioasa, prilejuita de aniversarea a 157 de ani de la unirea Principatelor Romane.

Duminica, 24.01.a.c, Prefectura judetului Bistrita - Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" si Garnizoana Bistrita, au organizat in Piata Unirii, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori, prilejuita de aniversarea a 157 de ani de la unirea Principatelor Romane.

 La aceasta sarbatoare au participat prefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ioan TINTEAN,presedintele Consiliului Judetean, domnul Emil Radu MOLDOVAN, primarul municipiului Bistrita, domnul Ovidiu Teodor CRETU, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Iulian BERDILA, reprezentanti ai partidelor politice si organizatiilor non-guvernamentale, militari din unitatile garnizoanei Bistrita, precum si numerosi locuitori ai municipiului.

         Dupa primirea onorului de catre persoanele oficiale, salutul Drapelului de Lupta, intonarea Imnului National al Romaniei si oficierea serviciului religios, in alocutiunea rostita, prefectul judetului Bistrita - Nasaud, domnul Ioan TINTEAN a reiterat importanta evenimentului care a avut loc acum 157 de ani si a indemnat  toti locuitorii municipiului si judetului sa fie mai uniti si sa respecte eforturile facute de inaintasi pentru reintregirea tarii.

Ulterior, in Piata Unirii din Bistrita, participantii la eveniment s-au prins, cu mic, cu mare, intr-o hora a unirii, iar Centrul Municipal de Cultura Bistrita a organizat un spectacol folcloric de cantece patriotice.

 Ceremonia s-a incheiat cu defilarea detasamentului de onoare, constituit de militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", in acordurile Formatiunii Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita.

                 Activitati similare dedicate Zilei de 24 Ianuarie a avut loc si in unitatile subordonate brigazii din garnizoanele Turda, Dej si Prundu - Bargaului.

 

        OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

        Locotenent - colonel

 

                    Florin APAFAIAN

0 comentarii2870 vizualizări24 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0