Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Primirea din Teatrul de Operatii Afganistan, a Batalionului 811 Infanterie.

In data de 11 martie a.c., in Piata Bobalna din municipiul Dej, s-a desfasurat ceremonia prilejuita de primirea din Teatrul de Operatii Afganistan, a Batalionului 811 Infanterie  Protectia Fortei "DRAGONII TRANSILVANI". Ceremonia a avut loc in in prezenta ministrului apararii nationale, domnul Mihnea MOTOC, a sefului Statului Major General, general Nicolae - Ionel CIUCA, a sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general maior Dumitru SCARLAT, a comandantului Diviziei 4 Infanterie "GEMINA", general maior Ioan MANCI, a comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Iulian BERDILA, a primarului municipiului Dej, domnul Costan MORAR, a reprezentantilor sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala din municipiul Dej si Bistrita, a comandantilor marilor unitati din Fortele Terestre, a reprezentantilor militarilor din garnizoanele de dislocare la pace, a familiilor militarilor si a invitatilor, precum si a unui public numerous din municipiul Dej.

Au fost prezenti la ceremonie si Grupul Tinerilor Voluntari din Campia Turzii, alaturi de un grup de elevi de la Asociatia "BENITA" din municipiul Bistrita, care pe timpul executarii misiunii, au trimis militarilor dejeni desene, mesaje si scrisori.

Activitatea a debutat la orele 12.00, cu acordarea onorului militar ministrului apararii nationale, care dupa primirea raportului, a salutat Drapelul de Lupta, a trecut in revista si a salutat formatia, urandu-le un calduros bun venit.

Serviciul religios a fost oficiat de Inalt Preasfintia Sa, Andrei ANDREICUT, impreuna cu un sobor de preoti.

Prin Decret Prezidential, semnat de catre Presedintele Romaniei, domnul Klaus-Werner IOHANNIS, in semn de recunostinta si apreciere a curajului si spiritului de sacrificiu dovedite in executarea atributiilor functionale pe timpul misiunii, domnul Mihnea MOTOC, ministrul apararii nationale, a inmanat Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, pentru militari, domnului locotenent Adrian - Ciprian IRICIUC si Medalia Nationala "Serviciul Credincios" clasa a-III-a, cu insemn de razboi, pentru militari, domnului caporal clasa a-III-a, Andrei-Sergiu LINESCHI.

De asemenea, pentru aceleasi merite deosebite, caporal clasa a-III-a, Ion ICHIM, a primit Emblema de Onoare a Fortelor Terestre.

Au mai fost decorati de catre seful Statului Major al Fortelor Terestre un numar de 33 militari cu Emblema de Onoare a Fortelor Terestre, Emblema de Merit in Slujba Pacii, clasa a-III-a si Emblema de Merit in Serviciul Armatei Romaniei, clasa a-III-a.

In alocutiunea rostita, ministrul apararii nationale, a urat un calduros bun venit "DRAGONILOR TRANSILVANI", le-a multumit si i-a felicitat pentru profesionalismul, daruirea de care au dat dovada si modul exemplar in care si-au indeplinit misiunile incredintate, afirmand: "Sunt mandru de voi si sunt convins ca si pe viitor va ve-ti indeplini misiunile primite, atat interne cat si externe, la aceleasi standarde inalte de performanta si profesionalism".

A fost un moment emotionant, ceremonia incheindu-se cu defilarea militarilor batalionului, in acordurile Muzicii Militare a garnizoanei Cluj-Napoca si in aplauzele celor prezenti.

 

 

  OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA BRIGADA 81 MECANIZATA   "General GRIGORE BALAN" 
    Locotenent - colonel Florin APAFAIAN.
0 comentarii3108 vizualizări11 martie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0