Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 28 Februarie 2021 - 24488 vizitatori azi
Apar incendiile de vegetatie uscata odata cu incalzirea vremii.

In fiecare an, cu precadere in zilele de iarna in care temperaturile sunt mai ridicate, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud este solicitat prin intermediul numarului unic de urgenta 112, sa intervina in numeroase situatii pentru stingerea incendiilor de vegetatie uscata scapate de sub control.

Astfel, pe teritoriul judetului Bistrita - Nasaud, de la inceputul anului si pana in prezent, echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au actionat la 12 de interventii pentru stingerea arderilor necontrolate (vegetatie uscata, deseuri si resturi menajere). Statisticile din anii anteriori arata ca numarul incendiilor poate ajunge sa fie foarte mare (173 incendii in anul 2011, 219 incendii in anul 2012, 77 incendii in anul 2013, 100 incendii in anul 2014, respectiv 124 situatii de urgenta generate de incendii in anul 2015). De cele mai multe ori, aceste incendii provoaca pagube materiale insemnate, iar in ultimii doi ani, doi barbati si-au pierdut viata din cauza situatiilor de urgenta provocate de incendiile de vegetatie uscata, deseuri sau resturi menajere.

Specialistii Inspectiei de Prevenire reamintesc cetatenilor ca distrugerea prin ardere a vegetatiei uscate, deseurilor si resturilor menajere se efectueaza cu respectarea prevederilor legale in vigoare, ce se refera la obligativitatea informarii in prealabil a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta in cazul arderii miristilor, stufului sau vegetatiei ierboase, respectiv interzicerea folosirii focului deschis pe teritoriul ariilor naturale protejate. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile se face in locuri special amenajate ori pe terenuri pregatite, cu luarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, asigurandu-se supravegherea permanenta a arderii, precum si stingerea jarului dupa terminarea activitatii. Nerespectarea acestor prevederi constituie contraventii la normele de aparare impotriva incendiilor si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

0 comentarii2940 vizualizări14 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0