Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Iulie 2020 - 8950 vizitatori azi
Dezvelirea Monumentului Eroilor din Nimigea de Sus.

In data de 5 mai 2016 s-a desfasurat in localitatea Nimigea de Sus, din judetul Bistrita - Nasaud, ceremonialul  militar si religios organizat cu ocazia dezvelirii Monumentului Eroilor. La manifestare au participat  comandantul Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" domnul general maior dr. Ioan Manci, presedintele Consiliului Judetean, domnul Emil Radu Moldovan, comandantul  Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" domnul colonel Iulian Berdila, reprezentati ai autoritatlor locale si locuitori ai comunei.

Dezvelirea si sfintirea monumentului a fost oficiata de Inalt Preasfintitul Mitropolit Andrei, care a multumit comunitatii si autoritatilor locale pentru efortul  de ridica un edificiu care sa comemoreze eroii din localitate, cazuti la datorie in cele doua razboaie mondiale.

In cuvantul sau comandantul Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" domnul general maior dr. Ioan Manci a apreciat atitudinea comunitatii de a pastra vii traditiile si a transmite generatiilor mai tinere sentimentul de respect pentru cei care s-au jertfit pentru tara.

In cadrul ceremonialului s-a depus o coroana de flori din partea celor prezenti,  evenimentul incheindu-se cu defilarea detasamentului de onoare, format din militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

 

            OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA BRIGADA 81 MECANIZATA "General GRIGORE BALAN".

0 comentarii2856 vizualizări05 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0