Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 6250 vizitatori azi
Ziua de 9 mai la Bistrita.

 Ziua de 9 mai are o semnificatie aparte in istoria Rominiei, a Europei si a lumii intregi. In aceasta zi aniversam Ziua Independentei de Stat, Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Ziua Uniunii Europene.

Cu ocazia acestui eveniment, in cimitirul Eroilor din municipiul Bistrita s-a desfasurat o ceremonie militara in prezenta prefectului judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ovidiu Victor Frent, a presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan,aprimarului municipiului Bistrita, domnul Ovidiu Teodor Cretu, a chestorului Marius Linul, seful I.J.P, a comandantului Brigazii 81 Mecanizata "Grigore BALAN", colonel Iulian Berdila, a conducatorilor institutiilor de ordine publica si siguranta nationala din garnizoana Bistrita ,a comandantilor de unitati si a reprezentantilor militarilor din garnizoana.

In alocutiunile rostite catre reprezentantul autoritatilor locale si de catre comandantul garnizoanei, a fost subliniata importanta acestei zile, amintindu-se atat despre tributul de singe si jertfele aduse de militarii romani cazuti la datorie de-a lungul istoriei pe campurile de lupta pentru realizarea dezideratelor nationale, cat si despre eforturile depuse de catre intraga natiune romina pentru integrarea Rominiei in Uniunea Europeana.

A fost depusa o coroana de flori iar ceremonialul s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare in ritmurile muzicii militare a garnizoanei Bistrita.

 

OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

         Lt.col Florin APAFAIAN.

0 comentarii2506 vizualizări10 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0