Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Iulie 2020 - 9670 vizitatori azi
ALEGE SA FII VOLUNTAR - SALVATOR DIN PASIUNE.

Incepand de azi, 10 mai a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" lanseaza semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar in cadrul subunitatilor de interventie din judetul Bistrita - Nasaud. Demersul institutiei noastre are la baza beneficiile activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.

Dupa parcurgerea unor programe de pregatire, activitatile derulate alaturi de efectivele inspectoratului vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.

Proiectul nostru, intitulat "Salvator din pasiune", se va derula in perioada 10 mai - 29 iulie a.c., interval de timp structurat in trei etape ce presupun recrutarea si inscrierea candidatilor, analizarea dosarelor si incheierea contractelor de voluntariat.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori sunt urmatoarele:

- varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;

- apt din punct de vedere medical;

- sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiuni lor cu intentie;

- sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesand site-ul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - www.igsu.ro - dar si site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita"- www.isu-bistrita.ro (sau www.facebook.com/isubistrita), structura la nivelul careia veti putea confirma valentele profesiei de salvator.

 

VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI!

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

0 comentarii2555 vizualizări10 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0