Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Iulie 2020 - 5536 vizitatori azi
"SOIMII CARPATILOR" LA EXERCITIUL MULTINATIONAL "ANAKONDA - 16" DIN POLONIA.

In perioada 7-17 iunie a.c., un detasament de militari din Fortele Terestre Romane, apartinand Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", va participa la exercitiul multinational ANAKONDA-16, ce se va desfasura in facilitati de instruire ale Armatei Poloniei. Acesta este alcatuit din peste 250 de militari, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice, comandantul detasamentului fiind locotenent-colonelul Adrian Costaru.

La exercitiu participa  peste 25.000  de militari din 19 state membre ale NATO (Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Germania, Lituania, Letonia, Marea Britanie, Olanda, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ungaria) si  patru partenere (Georgia, Finlanda, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei si Suedia). Numarul mare de resurse implicate face ca acesta sa fie cel mai mare exercitiu organizat in Polonia in ultimii 25 de ani.

ANAKONDA-16 este un exercitiu bazat pe un scenariu fictiv, avand ca obiective antrenarea intrunita in conducerea si executarea operatiilor militare intr-un mediu de securitate in continua schimbare, dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu fortele statelor membre si partenere ale NATO, indeplinirea cerintelor de standardizare ale Aliantei, precum si demonstrarea capabilitatilor militare ale Fortelor Terestre Romane.

Militarii romani vor incepe dislocare catre facilitatile de instruire din Polonia incepand cu data de 27 mai si isi vor incheia misiunea in data de 22 iunie.

 

     Persoana de contact: locotenent Andreea Birzu, Ofiter cu informarea si relatiile publice la Batalionul 812 Infanterie "Bistrita",

0 comentarii2646 vizualizări26 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0