Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Iulie 2020 - 8980 vizitatori azi
Intalnire de lucru cu reprezentanti ai institutiilor publice si ai unor ONG-uri locale.

Joi, 26 mai 2016, in cadrul Conferintei internationale "Prisoners: Present Discussion and Contribution to the Future European Union", organizata de Asociatia "Novi Homines", la sediul Penitenciarului Bistrita, s-a organizat intalnirea de lucru cu reprezentanti ai institutiilor publice si ai organizatiilor neguvernamentale locale, care au ca obiect de activitate asistenta persoanelor private de libertate.

Evenimentul este parte integranta a programului Europe for Citizens 2014 - 2020, Axa 2 - Angajament democratic si participare civica, in cadrul caruia Penitenciarul Bistrita este partener asociat. La intalnire au participat reprezentantii Penitenciarului Satu Mare si partenerii externi din Germania si Lituania.

S-a dezbatut problematica reintegrarii sociale a detinutilor din perspectiva europeana, stimularea implicarii comunitatii, precum si combaterea discriminarii in materie de incluziune sociala a persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate.

In perioada urmatoare, proiectul va asigura organizarea de activitati comune, de tipul ateliere de lucru, conferinte, dezbateri publice, expozitii cu lucrari ale detinutilor, studii si cercetari, vizite in diferite unitati de detentie din tarile partenere, inclusiv Romania.


Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN - Purtator de cuvant

 

Telefon: 0263/238.175

e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

0 comentarii2464 vizualizări26 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0