Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Mai 2020 - 21944 vizitatori azi
Eveniment de poluare la Centrul de Management a Deseurilor Tarpiu.

In data de 07.07.2016, in jurul orei 16.35, dispeceratul S.G.A. Bistrita - Nasaud a fost informat despre producerea unui eveniment de poluare la Centrul de Management a Deseurilor Tarpiu, cu posibil impact asupra Vai Rosua.  La fata locului, s-a deplasat Grupa de Suport Tehnic a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta ( presedinte, vicepresedinte, SGA Bistrita - Nasaud (GRA + Laborator), Garda de Mediu Bistrita - Nasaud si un ofiter din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita") pentru a verifica cele sesizate si pentru a preleva probe de apa.

Concomitent, in zona s-a intervenit prin pomparea unei parti a levigatului inapoi in rampa de deseuri, realizandu-se un baraj de pamant si o groapa in scopul devierii levigatului, pentru a nu ajunge in canalul perimetral. De asemenea, s-a preluat o parte din levigat cu vidanjele.

Cu toate acestea, in jurul orei 17.45, unda de poluare a intrat in raul Rosua. In continuare, a fost anuntat postul hidrometric Sintereag pentru a monitoriza unda de poluare.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, prin institutiile abilitate, monitorizeaza in permanenta situatia din teren si actioneaza pentru inlaturarea efectelor poluarii.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177       

0 comentarii1995 vizualizări08 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0