Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 08 Iulie 2020 - 8540 vizitatori azi
Detinutii din Penitenciarul Bistrita au escaladat un acoperis si au dat foc la materiale textile in celule.

Mai multi detinuti din cadrul Penitenciarului Bistrita au protestat, miercuri, in semn de solidaritate cu revendicarile persoanelor aflate in celelalte penitenciare din tara, unii refuzand painea, altii in schimb urcandu-se pe acoperisuri sau incendiind materiale textile in celule.

Chiar daca incidentele au inceput in jurul orei 14,00, prima reactie publica a penitenciarului bistritean a venit aproape trei ore mai tarziu, prin purtatorul de cuvant.

"In cursul dupa-amiezii de astazi (miercuri n.r.), in jurul orei 14,00, 15 detinuti din cadrul unei sectii de cazare au refuzat painea, fara sa invoce motive specifice. Ulterior, 13 detinuti au escaladat acoperisul unei sectii de detinere si a blocului alimentar, manifestandu-se verbal zgomotos si protestand in semn de solidaritate cu detinutii din celelalte penitenciare. In acelasi timp, persoanele de pe o alta sectie de detinere au incendiat materiale textile producand pagube materiale. Pentru interventie a fost alarmat intreg personalul unitatii. Totodata, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, a celui de Politie, precum si al SMURD", a declarat purtatorul de cuvant Laura Opris.

Ea a precizat ca detinutii au fost evacuati in siguranta din celulele in care au fost incendiate materiale textile si ca nicio persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale suplimentare.

La ora 17,00, pe acoperisul blocului alimentar se mai aflau doar sase persoane, care isi strigau revendicarile si cereau "sa vina televiziunea".

"Conducerea penitenciarului poarta discutii cu detinutii implicati in aceasta forma de protest si incearca identificarea unor solutii care raspunda problemelor. Principalele aspecte semnalate de catre detinuti vizeaza conditiile de detentie, cum ar fi supraaglomerarea, acordarea de servicii medicale suplimentare, posibile acte de clementa care ar putea fi adoptate", a mai precizat purtatorul de cuvant.

Reprezentanta Penitenciarului Bistrita spune ca, in acest moment, gradul de ocupare al unitatii nu este depasit.

 

"Din ce date am la acest moment, penitenciarul nostru nu se confrunta cu un grad de ocupare pentru capacitatea normala de detinere, nici plangerile detinutilor nu au fost in acest sens pana acum. Asa cum am mentionat, incidentul produs se manifesta pe fondul fraternizarii sau al solidaritatii cu manifestarile detinutilor din celelalte penitenciare", a spus Laura Opris.

***

 http://www.agerpres.ro/social/2016/07/13/bistrita-nasaud-detinutii-din-p...

http://www.rasunetul.ro/detinutii-din-penitenciarul-bistrita-au-escaladat-un-acoperis-si-au-dat-foc-la-materiale-textile

0 comentarii2751 vizualizări14 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0