Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 17 Ianuarie 2021 - 12756 vizitatori azi
Barbati avertizati de jandarmi pentru aprinderea focului la picnic, in loc neamenajat.

In primele zile ale lunii august, jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita si comisarii Garzii de Mediu au organizat si executat actiuni punctuale pe linia respectarii legislatiei in vigoare privind activitatile de picnic. Pe timpul actiunilor au fost depistate mai multe persoane care nu respectau prevederile legale in vigoare pe linia organizarii activitatilor de picnic.

           Astfel de situatii au fost intalnite in zona padurii de langa localitatea Sigmir si in zona localitatii Saratel. Doi barbati au fost sanctionati cu avertisment scris pentru aprinderea focului la picnic in loc neamenajat, conform legii nr. 54 din 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, art. 7, lit.d,  celor in cauza fiindu-le aduse la cunostinta si prevederile legale in vigoare.

            Reamintim ca persoanele fizice care desfasoara activitatea de picnic au urmatoarele obligatii:

      - sa nu desfasoare activitati de picnic in afara zonelor special amenajate pentru activitatile de picnic si/sau a zonelor indicate pentru activitatile de picnic.

      - sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate;

     - sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa il supravegheze in permanenta;

     - sa lase locul in care au desfasurat activitatea de picnic curat si nealterat;

     - sa parcheze autovehiculele doar in zonele special amenajate in acest scop;

      - sa nu spele obiectele care au deservit activitatii de picnic in apele din vecinatatea zonei special amenajate pentru activitatile de picnic sau a zonei indicate pentru activitatile de picnic.

       -  sa nu arunce tigari, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse in alte locuri decat in cele special amenajate;

       - sa respecte ordinea publica conform prevederilor legislatiei in vigoare;

         Imprastierea pe sol a apei uzate rezultate in urma activitatii de picnic sau varsarea acesteia in apele din vecinatatea zonei special amenajate pentru activitatile de picnic ori a zonei indicate pentru activitatile de picnic sunt interzise;

        Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza contraventional cu avertisment sau amenda, conform Legii nr. 54/2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii3024 vizualizări03 august 2016
rss 2.0
rss 2.0