Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 24 Octombrie 2020 - 4230 vizitatori azi
IMPREUNA PENTRU SIGURANTA SEMENILOR.

La finalul etapelor alocate depunerii dosarelor si analizarii acestora de catre comisii specializate, incepand cu data de 6 august, pompierilor salvatori din judetul Bistrita - Nasaud li se vor alatura 22 de voluntari in situatii de urgenta. Proiectul "Salvator din pasiune", derulat in premiera de institutia noastra, urmareste sustinerea activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.

Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregatire, acestia vor putea participa la misiuni de interventie, vor fi in masura sa utilizeze tehnicile de baza in acordarea primului ajutor calificat si vor fi angrenati in diverse actiuni de ajutor umanitar si de popularizare a mesajului preventiv.

Cu varste cuprinse intre 16 si 44 de ani, voluntarii nostri provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, studenti, juristi, tehnicieni veterinari, designeri vestimentari, soferi profesionisti etc.), fapt ce confirma interesul pe care opinia publica il acorda pregatirii si interventiei in domeniul situatiilor de urgenta.

In perioada urmatoare, participantii vor desfasura cursuri introductive privind structura, misiunile si atributiile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" si vor parcurge notiunile de prim ajutor de baza sustinute, cu profesionalism, de catre formatorii unitatii noastre.

Le dorim mult succes, ii sustinem si suntem convinsi ca efortul concertat, implicarea si colaborarea cu societatea civila reprezinta elementele esentiale in consolidarea gradului de rezilienta la nivelul comunitatilor.

 

 INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii2576 vizualizări05 august 2016
rss 2.0
rss 2.0