Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Copiii aflati in taberele din Singeorz-Bai si Cormaia au petrecut o "Vacanta in siguranta"!

Luni, 08 august a.c., jandarmii au fost prezenti in mijlocul celor care in aceasta perioada se afla in tabara la Centrul de Vacanta din Singeorz-Bai si in Cormaia in Tabara Interconfesionala "Peniel". Un numar de 410 elevi (120 elevi la Singeorz-Bai si 290 la Cormaia) si profesori insotitori au participat la activitatea prezentata de Jandarmeria bistriteana in cele doua tabere, la care au fost prezenti si peste 50 instructori.

 Cadrele Compartimentului prevenirea si combaterea faptelor antisociale, le-au prezentat elevilor aspecte privind atributiile Jandarmeriei Romane dar si date concrete privind orientarea intr-o viitoare cariera spre acest domeniu.

Nu a lipsit nici prezentarea unor aspecte ce tin de fapte ce pot fi savarsite in scoli sau in legatura cu scoala, pe timpul si la terminarea orelor de curs, pe traseele de afluire si defluire de la domiciliu spre institutiile de invatamant si invers. Totodata tinerilor si elevilor prezenti in tabere le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot care ppot fi adoptate de catre elevi pentru a nu se transforma in victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea jandarmii le-au prezentat recomandari privind petrecerea vacantei in conditii de siguranta.

 La final, participantilor le-au fost impartite flyere si brosuri care contin aspecte referitoare la problematica abordata pe parcursul discutiilor cu jandarmii, dupa care cei prezenti au asistat si la cateva exercitii demonstrative cu cainii de serviciu, care au fost foarte apreciate de catre acestia.

Actiunea a fost organizata in baza Planului cadru al campaniei nationale de prevenire a faptelor antisociale: "Vacanta in siguranta!", pe directia de actiune "Prevenirea delicventei juvenile", in cadrul campaniei "Adolescenta fara delicventa!".

Pe tot parcursul verii vor fi organizate astfel de activitati specifice destinate elevilor care isi petrec vacanta in judetul nostru.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2751 vizualizări09 august 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0